weekmail week 13

Beste ouders en kinderen,Wat een leuke week hebben we gehad: Grote Rekendag op woensdag en Paasontbijt op donderdag!

De Grote Rekendag startte op het plein met z'n allen en werd voortgezet in de eigen klas. 
Onderwerp was de manier waarop een computer werkt. Volgens vaste, eenduidige regels/afspraken. Zo begonnen we met een sorteeropdracht waarbij slechts 2 items tegelijk vergeleken konden worden. Omdat dit langzaam ging, kozen we daarna voor een sorteernetwerk, waarin verschillende koppels items werden vergeleken. Er waren veel teken- en codeeropdrachten en aan het eind van de ochtend hadden we nog lang niet alle opdrachten gedaan. Margreet, Magret, Odette en Sheila bedankt voor de hulp!!!

Op donderdag begonnen we met een lekker ontbijt aan 3 lange tafels en genoten als toetje van de bekende arretjescake van Elodie.

Arretjescake : Super Recepten

We hebben samen over de aanslagen in Brussel gesproken en de kinderen konden heel goed onder woorden brengen welke gevoelens en gedachten zij over deze gebeurtenissen hebben. Hoewel ze vinden dat het wel dichtbij is, in Brussel, realiseren zij zich ook heel goed dat de kans dat zij zelf of hun familie bij een aanslag betrokken raken, erg klein is. Verder lieten zij merken veel vertrouwen in de Nederlandse politie te hebben!

Onze stagiaire Jasmina gaf 's middags les en heeft de kinderen o.a. een dramales met de zelfgemaakte maskers gegeven. 
En..................het laatste kwartiertje hebben we toch nog paaseitjes verstopt in de schooltuin en deze allemaal teruggevonden, op 5 gouden eitjes na......

In de vorige weekmail hebben we ouders gevraagd voor de TUINWERKDAG op zaterdag 2 april. Er zijn nog geen reacties. We hebben echt 4 ouders nodig die een paar uurtjes komen helpen. Wie o wie meldt zich aan?!!


Donderdag hebben de kinderen een informatiepakketje, plus brief meegekregen over de CITO-entreetoets.
Komende week gaan we dinsdag, woensdag en donderdag oefentaken maken zodat de kinderen weten wat zij moeten verwachten en hoe ze het aan moeten pakken. We bespreken ook samen de opgaven.

De 2 weken hierna gaan we de echte entree-toets maken.

Verder de komende week:
maandag: vrij
dinsdag: CITO-entreeschriftje + werkblad werkwoordspelling 20 mee + dictee woorden van de week 9b
donderdag: Toets topo Europa deel 3
vrijdag: dictee Engels unit 4 part 3

fijne Pasen, Emma en Cindy










Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder