weekmail 12

Hallo ouders en kinderen,

Afgelopen week zijn we met de groepen 5,6 en 7 naar de voorstelling De Vier Musketiers geweest. Sommige kinderen werden zelf heel druk van alles wat zich op en naast het podium afspeelde, voor anderen was het slaapverwekkend... Terug op school hebben we geëvalueerd en er kwamen tips en tops van de groep. Aan de ene kant was het soms wat kinderachtig: meer geschikt voor de lagere groepen, aan de andere kant werd het verhaal ook weer niet helemaal begrepen.. In ieder geval een hele ervaring!
Op donderdagmiddag hebben we weer een hele serie gesprekken met ouders en kind gevoerd. Op een enkeling na, hebben we iedereen gesproken. Iedereen bedankt voor de fijne gesprekken.
Binnenkort starten de groepen 7 met de CITO-entree-toets. Komende week ontvangen jullie per mail een overzicht van de voorgenomen planning. In de week na Pasen gaan we eerst elke dag oefenen in een hiervoor bestemd kennismakingsboekje. Tijdens de 2 weken hierna gaan we alle onderdelen doen zodat de toetsresultaten voor de meivakantie opgestuurd kunnen worden. De uitslagen ontvangt de school 1 of 2 weken na de meivakantie. 
Iedereen zijn beste beentje voor!! 
De kinderen vroegen of ze kauwgom mee mogen nemen. Hier hebben we over gesproken en besloten dat dit niet mag. Een flesje water meenemen is wel prima. De juffen zorgen voor een pepermuntje of iets anders.

Aankomende week:
Op maandag werkt juf Emma aan allerlei groepszaken, deels thuis, deels op school en zal juf Nena de groep overnemen.
Op woensdag: De Grote Rekendag met een opening op het schoolplein om 8:30 uur.
De moeders van Jonathan, Wolf, Kaja en Julia gaan in de klas helpen. Zij ontvangen digitaal een overzicht van de activiteiten.
Donderdag starten we met Het Paasontbijt in alle klassen. Om iets te eten te hebben, hangt op de deur van onze groep een invullijst, zodat iedereen iets meeneemt. Na deze bijzondere start van de dag, gaan we gewoon werken!
Op vrijdag zijn we allemaal vrij!!

Op zaterdag 2 april is de eerste TUINWERKDAG van het jaar en aan jullie de vraag: wie wil tussen 10:00 uur en 14:00 uur een uurtje of langer komen helpen in de schooltuin?

We gaan de tuintjes spitten en compost -uit eigen hoop- opbrengen. Verder zijn er dingen te doen als snoeien, maaien en vegen. De groepen 5 en 6 gaan per tweetal in een tuintje werken. De groepen 7 hebben dit jaar een ander project: zij gaan per tuintje 1 gewas verbouwen en dragen samen zorg voor alle groep-7-tuintjes. 
Op deze tuinwerkdag moet het grote werk gedaan worden zodat de kinderen zelf aan de slag kunnen.
Kinderen kunnen gewoon mee en wij zorgen voor koffie, thee en limonade.
Willen belangstellende ouders zich per mail opgeven?? Alvast bedankt.

Verder deze week denken aan:
maandag: werkblad spelling 19
dinsdag: woordenlijst 9a + CITOschriftje
woensdag: rekenknobbel oppoetsen, bord, bestek, kop meenemen voor paasontbijt.
donderdag: toets topo Noord-Europa: Verenigd Koninkrijk, Nederland en België.
vrijdag: vrij, Engels woorden deel 3 schuift door naar volgende week.

een fijne zondag allemaal,
groeten Emma en Cindy











Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder