Nieuws uit de groep

Sinterklaas is weer in het land en ook in onze groep is dat duidelijk te zien. Zo hebben de kinderen een Sinterklaas werkboekje gekregen, zetten de kinderen deze week hun schoen en hebben wij woensdag onze Pietenochtend. Een ochtend waarin de kinderen allerlei (educatieve) spelletjes gaan doen. Na deze spelletjes gaan we gewoon weer aan het werk, want in groep 4 wordt er hard gewerkt.

 

Met rekenen komt alweer het einde van het tweede blok inzicht. In dit rekenblok hebben de kinderen geleerd om op de getallenlijn te springen en hebben de kinderen geleerd hoe ze de hele uren van een digitale klok kunnen aflezen.

 

Met wereld zijn we in het verleden gedoken, eerst ver weg (zoals de mummies en ridders) en langzaam komen we steeds dichter bij het heden. Voor de laatste les van dit blok hebben wij spullen uit het verleden nodig. Misschien iets van opa of oma van vroeger. Het zou heel erg leuk zijn als jullie deze spullen aan de kinderen meegeven, zodat we hiervan een tentoonstelling in de klas kunnen maken! De spullen zullen maar kort in de klas zijn: voor de kerstvakantie zijn ze weer thuis!

 

Met onze leesmethode, Station Zuid, schiet het ook al flink op! Deze week hebben we het over intonatie en klemtoon gehad. Heel belangrijk als je een tekst wilt voorlezen, maar ó zo moeilijk om te leren hoe je dit moet doen en wanneer je dit moet toepassen.  Ook hebben we het deze week over samengestelde woorden. Een bekend soort woorden voor de kinderen inmiddels; al bij eerdere lessen en bij spelling hebben we het al eerder over samengestelde woorden gehad. De kinderen kunnen nu feilloos uitleggen wat een samengesteld woord precies is.

Ook leuk om te weten: we hebben bijna ons eerste boek uit! Elke dag oefenen de kinderen en gaan hierbij duidelijk als een speer!

Om Station Zuid op de website te oefenen, is er ook weer een nieuw codewoord: Brand.

 

De komende weken zit Engels in een ander jasje gehuld, dan dat we gewend zijn. Zo gaan we eerst onze oud-Hollandse Sinterklaas liedjes in het Engels zingen, om daarna in het Engels door te blijven zingen met echte kersthits!

 

Dit was weer een inzicht in ons groep. Veel leuke dingen en hard werken op de planning de komende tijd weer. Tot het volgende bericht weer!

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder