Piet Mondriaan - projectmap

Projectmap kunst – rekenen

Voor het kunstproject zijn we bezig geweest met een erg leuke rekenopdracht. Bij deze opdracht stonden de schilderijen van Piet Mondriaan centraal. We hebben allereerst een filmpje gekeken over De Stijl en Piet Mondriaan. De kinderen wisten al snel te vertellen dat de kunstenaars alleen gebruik maakten van de primaire kleuren (rood, blauw en geel). Daarna zijn we aan de slag gegaan met het vouwen en nieten van de map. Hierbij moesten de kinderen goed de stappen op het bord volgen. Dit was echt een precisiewerkje, want wanneer je iets net iets scheef had gevouwen, kwam het al snel niet uit. Uiteindelijk zijn alle mappen goed gelukt!

Vervolgens hebben de leerlingen allemaal hun Mondriaan gekozen. De opdracht was als volgt: vergroot je Mondriaan op je projectmap, waarbij de verhoudingen van de vakjes precies gelijk zijn. De kinderen moesten eerst de lengte en breedte van hun map meten en vervolgens die van hun Mondriaan. Daarna moesten ze berekenen hoe vaak zij hun Mondriaan dan konden vergroten. Wanneer ze dit hadden berekend, konden ze aan de slag met het tekenen en uitmeten van hun Mondriaan. Dit was een hele uitdaging en ook dit was een precisiewerkje, maar het is bij iedereen goed gelukt!! Ten slotte mochten de leerlingen hun schilderij inkleuren.

De eerste mappen zijn al af en de rest van de leerlingen zijn goed op weg! We hebben op deze manier een mooie map waarin we al onze werkjes met betrekking tot het project in kunnen bewaren. 

Media
  • IMG_5832.jpg
  • IMG_5730.jpg
  • IMG_5731.jpg
  • IMG_5735.jpg
  • IMG_5831.jpg
  • IMG_5835.jpg
  • IMG_5836.jpg

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder