Reizen met groep 6a

We zijn alweer enige tijd bezig met het projekt Reizen. Er worden allerlei vormen van reizen behandeld en er wordt vooral veel opgezocht op het internet. De klas is in een aantal groepen verdeeld, zij gaan samen een reis samenstellen. De landen liggen op verschillende continenten. De groepen hebben een budget gekregen waarmee de reis bekostigd moet worden.Er moet gedacht worden aan overnachten, reizen en uitstapjes.
De kinderen zijn erg creatief! Trekvogels maken ook veel kilometers, we hebben onderzoek gedaan, naar waarom, hoe en waarnaartoe ze reizen. Hier maken we een boekje van.
De ruimtereis van Andre Kuiper en de ontdekkingsreizen van Columbus en Willem Barentz zijn ook gepasseerd. Wat is belangrijk tijdens het reizen? Inderdaad de kaarten (en tegenwoordig het GPS-apparaat). Met behulp van thee en koffie hebben de kinderen papier oud gemaakt en met oost-indische inkt hebben ze een kaart ontworpen.
Donderdag gaan we op schoolreis naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Dit wordt een reis in de tijd. Oude boerderijen en hoe deze gebouwd werden gaan we ervaren tijdens een workshop 'bouwen'.
Media
  • IMG_1422.jpg
  • IMG_1423.jpg
  • IMG_1424.jpg
  • IMG_1426.jpg
  • IMG_1427.jpg
  • IMG_1428.jpg

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder