Echt weer voor een herfstvakantie

Wat hebben we de afgelopen periode gedaan en meegemaakt in groep 6a?

We zijn bezig geweest met de Kinderboekenweek.
Het thema was Raar Maar Waar.
We hebben wat ”rare” proefjes gedaan, vandaag bijvoorbeeld een proef met een ballon en een satestokje. Vraag om een demonstratie thuis. Tijdens de tekenles hebben de kinderen een tekening gemaakt met een optische illusie, je ogen worden voor de gek gehouden. Een jaarlijks terugkerend evenement is een werkstuk voor de zilveren of gouden griffel. De groepen 6 hebben een achterflap-tekst gemaakt voor een kinderboek. Het moest ervoor zorgen dat je door deze tekst, dit boek meteen wil gaan lezen. Spannend, mooi of aangrijpend. Mila en Anouk waren genomineerd namens onze groep. Anouk won van de groepen 6 de Zilveren Griffel. Van harte gefeliciteerd!

Er is de afgelopen periode hard gewerkt door de kinderen. Het was ook wel wennen met de verschillende nieuwe methodes.

Rayan is eind september verhuisd naar Marokko. En vandaag hebben we afscheid genomen van Tiamo. Hij gaat na de vakantie beginnen op een andere school met kleinere groepen en een rustiger werktempo. Tiamo heeft er enorm veel zin in, ondanks dat, is hij ook een beetje verdrietig vanwege het afscheid. Heel veel plezier op je nieuwe school!

Vandaag zijn we gestart met het natuurproject ”Wat een gezwam”.
Het gaat over paddenstoelen en schimmels….
De kinderen gaan kijken, hoe en waar schimmels kunnen ontstaan. Vandaar dat er in de klas, op vensterbanken en in kasten allerlei etenswaren staan, in zakjes en op schoteltjes. We hopen dat het lekker vies wordt.

Een fijne vakantie!

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder