29-5-2016

29-5-2016:

Excuses, het is alweer een tijdje geleden dat we wat van ons hebben laten horen op de groepspagina. Maar we hebben dan ook zoveel leuke dingen gedaan. Dus bij deze toch weer even een stukje update.

Voor de meivakantie hebben wij een hele leuke Rugby sport ochtend gehad in het kader van de koningsspelen. We zijn op de fiets naar de velden gegaan en hebben hierbij meteen al onze opgedane kennis van de verkeerslessen in de praktijk gebracht. We hadden van te voren in de klas de hele route al met elkaar bekeken via Google Maps om te zien waar de moeilijke punten zijn op de route en waar we dus extra goed uit moesten kijken. En de kinderen hebben het op de fiets dan ook heel erg goed gedaan. En toen aan de slag op de velden. Wat hebben de kinderen veel geleerd en goed meegedaan. Met als afsluiter ook echte partijtjes. En fanatiek dan ze waren! Hierbij ook meteen nogmaals dank aan alle ouders die mee geholpen hebben deze dag!

 

Na de vakantie zijn we weer hard van start gegaan met het laatste stuk van dit schooljaar. En dat betekent nog even heel erg hard werken.

Maar we zijn natuurlijk ook heel erg hard bezig in onze eigen schooltuintjes en inmiddels hebben we zelfs al de eerste radijsjes kunnen oogsten! De tuintjes liggen er prachtig bij en de kinderen zijn ook echt trots op hun eigen stukje natuur.

En deze natuur gebruiken we ook voor hele interessante lessen over kruiden en thee die je hier van kunt maken. Met uiteindelijk zelfs een hele thee proeverij waarbij de kinderen verschillende soorten kruidenthee hebben geproefd en ook zelf een melange hebben samengesteld.
En dit past ook mooi in ons laatste thema van dit jaar, namelijk reizen. Want ja in onze geschiedenis is er zeer veel gereisd en daardoor hebben wij nu ook hier de thee die we nu kennen!

Verder zijn we met dit thema over reizen ook bezig geweest met een verhalend ontwerp over Gullivers reizen. De kinderen hebben gezamenlijk verschillende rekenopdrachten gemaakt die nog best wel eens lastig waren. Hierbij ging het natuurlijk om de goede oplossingen van de vraagstukken maar ook heel erg om het met elkaar samen de oplossingen weten te vinden en de uitleg ook aan elkaar te kunnen geven zodat anderen hier ook weer wat van opsteken.

Ook hebben de kinderen in kleinen groepen een soort groepsvergadering gehad om samen over de antwoorden van de vraagstukken te spreken. Dit was meteen een mooie koppeling naar de lessen van de vreedzame school die we de afgelopen maanden hebben gehad want hierbij moesten de kinderen dus goed naar elkaar luisteren, samen tot oplossingen komen en via een gespreksleider dus ook een vergadering voeren. Iedereen heeft hierbij gewerkt aan zijn eigen aandachtspuntjes. Zo zijn er kinderen die tijdens zo’n vergadering heel erg graag het woord nemen terwijl zij niet aan de beurt zijn. Sommige kinderen vinden het lastig om te luisteren naar anderen en andere oplossingen of uitkomsten te accepteren en in te zien dat dat ook een mogelijkheid zou kunnen zijn. En sommige kinderen vonden het spannend om een leidende rol te hebben.
Maar de kinderen hebben het wel heel erg goed gedaan en waren zelf ook enthousiast over deze manier van bespreken met elkaar.

 

De aankomende weken staan vooral in het teken van het laatste stukje van het schooljaar.
Er moeten helaas toch echt nog wat toetsen gemaakt worden zodat de juf zo veel mogelijk gegevens heeft om de rapporten te maken. Deze gaan vrijdag 17 juni mee naar huis. En daarna zullen er nog afsluitende eindgesprekken gaan komen met de ouders. Hiervoor gaat u binnenkort weer een mail krijgen om zich in te schrijven.

Ook gaat het schoolreisje er natuurlijk nog aankomen! Op maandag 6 juni gaan wij hopelijk een hele gezellige dag hebben in de Spelerij in Dieren. U heeft hier vorige week informatie over gehad.

Denkt u er ook aan dat de kinderen maandag 13 juni weer een studiedag hebben en dus vrij zijn!

 

Dit was het weer even voor dit moment. Hopelijk, als alle techniek meewerkt, zullen de kinderen het volgende nieuwsbericht voor jullie gaan schrijven!

Tot dan.

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder