24-3-2016

24-3-2016:

En toen zat het paasontbijt weer achter onze kiezen! En wat hebben we met elkaar zitten smullen en smikkelen van al het lekkers wat jullie hadden meegenomen. Dank jullie wel daarvoor.

Ook hebben wij onze ‘eitje tik’ wedstrijd gehouden en deze is dit jaar gewonnen door: Asude! Gefelicipaashaas!

Gisteren hebben wij met de hele school meegedaan aan de Nationale rekendag. En wat hebben we zitten puzzelen. We zijn de hele dag in de klas bezig geweest met het werken via pijlen schema’s en hebben dit in allerlei spelvormen geoefend. En sommige spellen waren nog best wel lastig. Maar uiteindelijk is het allemaal gelukt en hebben we een leuke dag gehad. Ook hebben we natuurlijk  meegedaan met ‘Kraak de code’ en met een beetje hulp van Alice ( moeder van Nora) hebben we de code weten te ontcijferen! We zijn trots op Merel en Banu die zo goed voor ons de letters en nummers op hebben weten te schrijven toe ze uitgebeeld werden op het plein.

Ook zijn wij vorige week nog naar een echte opera geweest met de groep en dit was een bijzondere ervaring. We hebben hier veel leuke dingen gezien en op een positieve manier kennis mogen maken met dit stukje van theater. Wilt u een idee krijgen van wat wij gezien hebben? Kijk dan even op: http://www.hollandopera.nl/educatie/basisonderwijs/

Zowel Sabine ( moeder van Melle) als Rob ( vader van Gwyn) hebben foto’s gemaakt tijdens dit uitstapje. Hierbij een aantal van deze foto’s.

http://myalbum.com/album/Ih5NZY91hupU

Denkt u ook nog aan onze eigen theatervoorstelling op vrijdag 1 april om 14.00 uur in ons eigen Vondeltheater?

Op zaterdag 2 april is er weer een schooltuinklusdag. Wie er even zin en tijd hebben om ons te komen helpen om onze tuintjes gebruiksklaar te maken? Wij zijn van 10.00 tot 14.00 uur aanwezig. Ook een uurtje helpen zou al fijn zijn.

Op woensdag 13 april hebben we een mooie stadswandeling op het programma staan die in het teken van de geschiedenis van de stad in de middeleeuwen staat. Hiervoor zijn inmiddels genoeg ouders gevonden die mee willen lopen met een groepje. En nu maar hopen op heerlijk wandel weer. Wilt u er rekening mee houden dat de kinderen die ochtend ongeveer 2,5 uur gaan wandelen en dit dus graag op goede schoenen en met fijn zittende kleren willen doen?

 

En dan is er natuurlijk nog een oproep voor de aankomende koningsspelen. Op vrijdag 22 april is het weer zo ver en gaat de hele school sportief aan de slag. De groepen 5 en 6 zullen zich gaan wagen aan de sport Rugby! En ook hiervoor hebben we natuurlijk weer begeleiders nodig. We zullen deze dag ook voor het eerst met de klas op de fiets op pad gaan dus het is fijn als wij veel ouders hebben die ons veilig over de weg kunnen helpen. De activiteiten duren tot 12.15 uur. (wij zijn dan nog op de velden bij de B.W. laan)

Wie willen ons deze dag helpen? We starten om 8.30 uur met de hele school op het schoolplein en zullen daarna op de fietsen vertrekken richting de rugbyvelden. Hier gaan er trainingen gevolgd worden onder leiding van mensen van den rugbyclub en als afsluiting zullen we een toernooitje spelen. De groepen 5 en 6 zullen gemengd worden in verschillende teams die dag. Doet u mee met deze leuke uitdaging? Dan graag even bij mij opgeven. (juf Leonie)

Denkt u er dan nu ook alvast aan dat alle kinderen dus vrijdag 22 april met een veilige fiets op school moeten komen zodat ze mee kunnen fietsen naar de velden? ( dus goede remmen, zadels niet te hoog en een slot erop.)

Zo dat was het weer even voor nu. Fijn paasweekend allemaal.

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder