18-2-2016

En zo is er alweer een periode van het jaar voorbij en zijn de eerste rapporten ook alweer meegegeven.

Fijn dat er ook al zo veel ouders zijn geweest die zich in hebben geschreven voor de gesprekken na de vakantie.

En de klas hebben we de afgelopen weken ook weer heel erg hard gewerkt. Daarbij hebben er natuurlijk een heleboel lessen in het teken van theater gestaan.

Zo hebben we verschillende rekenlessen gehad die nu ineens over theater gingen. We hebben op de plattegrond van De Flint gekeken en samen uitgerekend hoeveel plaatsten wij nu eigenlijk met ons circus project nu echt gevuld hebben. Ook hebben we met omtrek en oppervlaktes gewerkt om een zaal te verdelen in een podium en ruimte voor het publiek en hebben we verschillende speelvlakken gebruikt om te kijken welke omtrek en oppervlaktes dan het gunstigste waren om te gebruiken als je een toneelstuk zou willen gaan spelen. Hele leuk en interessante lessen waarbij de kinderen ook echt veel leuke oplossingen hebben gevonden voor onze rekenproblemen. (zie foto’s)

Tijdens het vertellen over het weekend mochten de kinderen deze week niets vertellen, maar moesten ze het zonder spraak uitbeelden aan de klas (in kleine groepjes) En hierbij kwamen we erachter dat we met ons lijf en gebaren ook heel erg veel kunnen vertellen.

Ook hebben we een rekengymles gedaan. Zo hebben we bij het hooghouden van de bal de tafels geoefend en hebben we sprongen gemaakt op de getallenlijn terwijl we met een hoepel bezig waren.

En we hebben ook al gewerkt met muziek en emoties. Wat voor bewegingen maak je nu bij welke muziek en wat voor gevoel kan muziek je geven. Dit gebruik je namelijk ook veel in het theater.

Bij de lessen van vreedzaam hebben we het nog steeds over het thema: 'we hebben hart voor elkaar' en de kinderen hebben met elkaar samen een leuke gymles gemaakt en deze hebben we ook daadwerkelijk uitgevoerd. Hierbij moeten de kinderen in groepen een onderdeel van de les verzorgen, zorgen voor de materialen die ze nodig hadden en de uitleg aan de rest van de klas doen. En vervolgens hebben alle kinderen in een circuit deze 3 verschillende onderdelen ook gespeeld en hebben de kinderen aan elkaar verteld welke dingen ze leuk vinden en elkaar ook tips gegeven over hoe het wellicht volgende keer beter of anders kan. Al met al ook een leuk en uitdagende opdracht voor de kinderen en een goede opwarmer voor de theaterstukjes die de kinderen nu met elkaar aan het voorbereiden zijn om ook daadwerkelijk uit te gaan voeren.

 

In het kader van theater, gaan wij ook naar een theatervoorstelling toe en wel op woensdag 16 maart. Dit is bij de Veerensmederij, Soesterweg 330 in Amersfoort ( vlak bij het Centraal station) Hier gaan wij samen met de andere groep 5 en de groepen 6 naartoe en hier hebben wij nog begeleidende ouders voor nodig! Dus wie kunnen/ willen er mee met ons?! Wij zullen hier waarschijnlijk rond 9.00-9.15 uur gaan vertrekken en gaan lopend er naar toe. Als het goed is zijn we ook weer gewoon om 12.15 uur op school terug. ( i.v.m. ophalen van broertjes/zusjes) Ik verneem graag even wie er mee kunnen.

Zo dat was weer even de update voor deze keer. Fijne vakantie allemaal!

Media
  • IMAG0364.jpg
  • IMAG0365.jpg
  • IMAG0366.jpg
  • IMAG0367.jpg
  • IMAG0368.jpg
  • IMAG0369.jpg
  • IMAG0370.jpg

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder