5-2-2016

Een nieuwe maand, een nieuwe nieuwsupdate en wat hebben we weer veel gedaan de afgelopen tijd!

Als eerste natuurlijk het verhaal van onze papierfabriek. Banu heeft hierover een leuk stukje geschreven dus dat staat hieronder:
Woensdag (3 februari)

Hebben we papier en andere knutsels gemaakt. 
Eerst een beetje kneden in de pulp, en dan door naar het papier maken, dan met een zeefje door het water daar zat pulp in
Dan het water er uit laten lekken.
Dan nog eens persen en dan laten drogen.
We zijn lekker bezig geweest en hebben ons niet verveeld.
Nadien (de moeder van Gwyn) heeft geholpen met knutselen en Sabine (de moeder van Melle) heeft foto's gemaakt hier zijn er een paar: (zie het fotoalbum bij onze groepssite!)
 
Groeten, Banu
 
Samantha is samen met haar team kampioen geworden bij het smashballen en we zijn natuurlijk super trots op haar!
( zie foto)
 
Verder zijn we natuurlijk begonnen met het leukte thema over theater en hebben we hier met crea al maskers voor getekend en zijn we met muziek bezig om het lied 'Podiumbeest' van Kinderen voor kinderen in te studeren. Ook staan er al een heleboel handpoppen in de klas en hebben we een heuse poppenkast staan. Mochten er trouwens nog ouders zijn die iets met theater hebben en hier wellicht iets met de klas mee willen doen, laat het even weten aan de juf.
 
Wet betreft het werk zijn we heel erg druk bezig geweest met alle toetsen en Cito's. Inmiddels hebben de kinderen ook al wat resultaten van terug gehad en weten ze hoe ze het gedaan hebben. En nu de grote taak aan de juf om hier rapporten voor te maken...
Er kwam in de afgelopen toetsen wel duidelijk naar voren dat de kinderen de klokken, zowel analoog als digitaal nog wel lastig vinden, samen met de tafels dus als u nog even tijd met elkaar over heeft, kunnen deze zeker nog wat aandacht gebruiken!
 
Met de vreedzame school zijn we bezig met het thema 'We hebben hart voor elkaar'.  Hierover heeft u ook al het een en ander kunnen lezen in het Vondel nieuws.
 
Vanaf vandaag hebben wij ook weer een nieuwe student in de klas die zich graag even aan u voorstelt:

Even voorstellen.

Graag wil ik mijn kort voorstellen. Mijn naam is Naomi Nijland-Reindertsen en ik ben tweedejaars student aan de pabo van de Hogeschool Utrecht. Tot juli van dit schooljaar loop ik op de vrijdag stage in groep 5A bij juf Leonie. Naast dat ik student heb ik ook een gezin. Ik ben moeder van Thijmen, Jochem en Eline en ben getrouwd met Stefan. Wij wonen in Hoevelaken samen met onze hond Cees. Ik loop graag hard, met een muziekje erbij kan ik mij dan opmaken voor een nieuwe dag vol uitdagingen. Ik heb er erg veel zin om samen met de kinderen in de groep te leren in deze dynamische schoolomgeving. 

Tot ziens Naomi Nijland-Reindertsen (zie foto)

Aankomende week hebben de kinderen weer een dictee van spelling en een verkeerstoets. Ook zal er aan het einde van de week weer een taaltoets gaan volgen dus we gaan er weer hard tegen aan.

Als laatste nog even een kriebelig berichtje. Er zijn weer luizen/ neten geconstateerd bij kinderen in de groep. Willen jullie de kinderen weer extra goed in de gaten blijven houden? En is er nog iemand die het luizenpluisteam wil komen versterken? Graag ook even opgeven bij de juf.



Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder