22-1-2016

22-1-2016:

Hierbij weer even een update vanuit onze groep.

Inmiddels zijn we druk bezig met de toetsen voor het rapport (zowel Cito als ook de methodetoetsen) En dit is voor de kinderen ( en de juffen ) ook best wel weer spannend en vermoeiend. De rapporten gaan op 17 februari meegeven worden en de gesprekken gaan na de voorjaarsvakantie plaats vinden. Hiervoor krijgt u binnenkort weer een uitnodiging.

Om het toch nog een beetje ontspannen te houden doen  we er ook weer leuke dingen naast en tussendoor!

Zo maken we bij spelling en rekenen bijvoorbeeld leuke ‘droedels’ om eens op een andere manier weer met de leerstof bezig te zijn. ( zie foto)

Met rekenen zijn we bezig met + en – sommen tot de 1000 en natuurlijk ook nog hard aan het oefenen met de tafels. Hoort u deze met regelmaat thuis ook nog wel eens langskomen als de kinderen op de wc met de tafelposter aan het oefenen zijn?

Bij taal hebben we het de afgelopen tijd over sprookjes gehad en hierbij hebben de kinderen zelf hele leuk en mooie sprookjes geschreven. Ook zijn er mooie voorkanten voor sprookjesboeken getekend.

Met Engels hebben we het in dit hoofdstuk over dieren en kleuren. En hebben we hier ook een leuk liedje bij geluisterd en geoefend.

Bij Vreedzame school zijn we begonnen aan een nieuw blok. En dit gaat over: Wij hebben hart voor elkaar. Hierbij gaan we het uitgebreid hebben over emoties en gevoelens en wat dat nou met jezelf en met anderen doet. En hoe je daar mee om kunt gaan want dit is echt nog wel lastig!

Wat betreft de sfeer in de klas gaat het nog steeds prima. De kinderen zijn vrolijk en spelen in verschillende groepjes afwisselend met elkaar. Ook het samenwerken in de klas met zowel de nieuwe schoudermaatjes als met zelfgekozen werkmaatjes gaat erg goed. De kinderen hebben zelf ook opgemerkt dat het fijn is om ook echt met en van elkaar te leren en dat iedereen zijn best doet, ook al is het voor de een nu eenmaal wat makkelijk dan voor de andere. Maar samen gaan we in ieder geval verder komen.

In de aankomende weken gaan wij binnen de school weer aan het werk met een project en dit keer gaan we het hebben over: Theater! Een heel erg leuk onderwerp wat ook zeer breed inzetbaar is. Binnen de school zijn we hier al hard over aan het nadenken hoe we hier invulling aan kunnen geven. Maar natuurlijk bent u als ouder ook van harte welkom om leuke ideeën aan ons te geven of misschien zelfs wel iets met de kinderen te gaan doen. Heeft u ideeën of wilt u komen helpen? Laat het ons even weten! In de volgende nieuwsbrieven zullen we u op de hoogte houden van de verdere voorderingen bij dit project.

En dan natuurlijk nog even wat praktische zaken:

Op woensdag 3-2-2016 gaan we in de klas aan het werk met een hele leuke leskist van het NME: We gaan namelijk zelf papier scheppen. En ik zou het heel erg fijn vinden als we deze ochtend wat extra handen in de klas zouden hebben. Dus wie zou er deze ochtend in de klas willen helpen met het maken van het papier? Graag opgeven bij juf Leonie! En wij kunnen hier ook heel goed nog oude kranten bij gebruiken!!!

Ook is er een vacature voor het luizenpluizen. Henrika (moeder van Jana) is hier natuurlijk mee gestopt nu Jana niet meer bij ons in de klas zit. En het zou fijn zijn als we hier weer iemand voor in de plaats zouden krijgen. Graag ook weer opgeven bij juf Leonie.

 

Nou volgens mij is dit voor nu weer even genoeg informatie. Mocht u nog vragen hebben, stel deze dan gerust!

 

 

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder