8-1-2016

Een nieuw jaar, een nieuwe site!

En als het goed is, nu ook met regelmaat met foto's!

Inmiddels zijn we alweer een week hard aan het werk geweest in de klas. Het 'gewone' leven is weer begonnen.

Zo zijn we bezig geweest met rekenen met het optellen van grote getallen tot 1000, de tafels, en het klokkijken op een digitale klok!

Met spelling en taal hebben we het dit hoofdstuk over sprookjes en er worden dus ook verschillende sprookje voorgelezen, bekeken en besproken in de klas. Zo hebben we het al gehad over: Het lelijke jonge eendje,  Ali baba en de 40 rovers, De kikker en de gouden bal en de dansende rode schoentjes. Hier zullen we de aankomen 2 weken ook nog over werken.

Onze studente Sophie is met de kinderen bezig geweest rondom het thema 'Columbus'. De kinderen hebben hierover informatie gehad die te maken heeft met geschiedenis, aardrijkskunde, rekenen, taal, natuur en crea. Een soort mini projectje dus. De kinderen zijn hier erg enthousiast mee bezig geweest.

Met de vreedzame school hebben we het gehad over een goede luisterhouding. Je luistert niet alleen maar met je oren maar ook met de rest van je lijf. En dit was best wel even schrikken voor sommige kinderen. Ik heb dit in een aantal situaties voorgedaan en dit gaf nogal wat lach momenten in de groep. Zo ging ik met mijn rug naar de verteller zitten, heb ik ondertussen hele andere dingen zitten doen wanneer er een verhaal verteld werd en ging ik er gewoon doorheen praten... Hierdoor hebben de kinderen gezien en gemerkt dat dit heel erg vervelend is voor de kinderen die aan het vertellen zijn maar ook niet goed is voor degene die aan het luisteren is want die snapt vaak dan maar de helft van het verhaal. Hier hebben we de rest van de week ook extra op gelet tijdens de instructies van de verschillende lessen. Heb ik wel een goede luisterhouding wanneer er iets wordt uitgelegd en heb ik het ook echt gehoord?

Ook wanneer er een conflict is tussen 2 kinderen is het dus erg belangrijk dat je goed naar elkaar luistert en de ander ook positief laat merken dat je aan het luisteren bent.

Met crea zijn we bezig geweest met de winter, ook al hebben we het echte winterweer van het noorden van het land hier niet gezien! We hebben sneeuwglobes gemaakt met papier en verf. En de resultaten zijn erg leuk geworden. (zie foto ;-)  )

Volgende week gaan de kinderen weer een toets van verkeer krijgen. Hiervoor hebben zij afgelopen week allemaal een blad mee naar huis gekregen om te leren.

Ook gaan zij aankomende week een blad mee krijgen voor het leren voor de aardrijkskunde toets die in week 3 komt.

Het huiswerk voor rekenen is 1 weekje extra op school gebleven omdat we nog niet helemaal gelijk liepen met het werk wat we in de klas hebben gedaan (vanwege de kerstactiviteiten voor de vakantie) Het huiswerkboekje gaat volgende week dus weer meegenomen worden naar huis. (voor de kinderen die dit standaard mee krijgen)

 

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder