6-11-2015

En zo waren er ineens alweer 2 weken voorbij. En wat hebben we weer leuke dingen gedaan in de groep.

Zo zijn we deze 2 weken veel bezig geweest met ons project: Raar maar waar en hebben we verschillende soorten techniekproefjes gedaan zoals een boemerang maken, een wolkenkrabber bouwen en kijken wat er gebeurd als je water, olie en zout gaan mengen.

Ook hebben we bij begrijpend lezen gekeken naar teksten die te maken hadden met het doen van de proefjes en hebben we bij taal zelf weer leuke teksten geschreven die te maken hadden met de proefjes.

In het kader van Natuur hebben wij vorige week een leuk natuurspel gedaan wat wij via een leskist van het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME) te leen hadden. Het stippenspel. Uw kind kan u hier vast nog wel iets meer over vertellen.

Heeft u trouwens ook al van uw kind gehoord wat we vanmiddag gedaan hebben???? We zijn heerlijk aan het pluizen geweest in.... Braakballen van de uil! Wat komen daar toch een hoop kleine botjes en schedeltjes uit! Maar sommige muisjes hadden wel wat beter hun tandjes mogen poetsen hoor!

En we hebben een lekker swingend lied geleerd over energie en stroom. (Gekker zonder stekker)

De aankomende week zal bij ons ook in ieder geval nog in het teken staan van het thema en gaan we programmeren op de computer... En alle andere proefjes nog afmaken en uitproberen.

Aanstaande woensdag hebben de leerkrachten van de bovenbouw studiedag en zal er een leerkracht van de onderbouw in onze groep lesgeven (ik weet nu nog niet wie!)

Verder hebben we aanstaande maandag en volgende week maandag dictee van spelling.

Ook zijn de aankomende 2 weer de gespreksmomenten voor de ouders. Fijn dat het digitaal intekenen hiervoor bij bijna iedereen is gelukt.

Fijn weekend allemaal!

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder