16-10-2015

Zo en dan is het nu toch echt even herfstvakantie voor de kinderen. Maar toch nog even een korte update van de afgelopen week.

Want wij hebben inmiddels een klassenvertegenwoordiger voor onze groep. Nadat de stemmen geteld zijn, is Frank als ‘winnaar’ naar voren gekomen. Hij zal onze klas dus vertegenwoordigen bij de klassenvergaderingen met juf Viola. Ook zal hij regelmatig gaan vragen bij onze maatjes groep ( groep 1/2 a) wat zij van bepaalde zaken vinden. Deze antwoorden zal Frank dan ook meenemen naar de vergadering.

En met diezelfde maatjesgroep hebben we afgelopen week ook samen een mooi prentenboek (voor)gelezen. Dit in het kader van de Kinderboekenweek. En wat heeft iedereen hierbij genoten van de mooie verhalen en de tekeningen.

Natuurlijk was er ook nog de uitreiking van de gouden en zilveren griffels. Alle kinderen hadden een heel erg mooi ‘Elfje’ gemaakt. Frank heeft de zilveren griffel gewonnen en hier zijn wij natuurlijk heel erg trots op!

Met het werk hebben we deze week veel herhalingstaken gedaan. Zo zijn wij met rekenen heel erg vele bezig geweest met klokkijken (analoge klok) en de min sommen. Deze onderdelen vinden de kinderen nog best lastig dus wellicht een mooi onderwerp om in de vakantie spelenderwijs aandacht aan te geven.

In het kader van de Kinderboekenweek hebben de kinderen ook mooie verhalen geschreven met een raar woord in de hoofdrol. Dit was een van de schrijfgeheimen die wij gekregen hadden van een echte schrijver. We hebben allemaal 2 losse woorden gekregen en hier moest 1 nieuw woord van gemaakt worden. En daar werd vervolgens een verhaal over geschreven. Ze hebben we een verhaal over een ‘schoolkanarie’, een ‘koekbom’, een ‘bloemdorp’ en een ‘kipballon’!

Ook hebben wij de eerste boekbesprekingen gehad waarbij er leuke vragen aan de luisteraars gesteld worden over de informatie die gegeven wordt over de boeken.

De groep heeft, zoals u heeft kunnenlezen, de afgelopen tijd hard gewerkt. Nu even lekker genieten van de vakantie en daarna weer in volle vaart er tegen aan. De gezellige dagen van het jaar tegemoet met eerst nog het vervolg van ons project ‘Raar maar waar’ en daarna de sint en kerstactiviteiten.

Wilt u hiervoor plastic drinkflesjes MET dop en glazen potjes MET dop/deksel voor ons verzamelen? Alvast bedankt!

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder