Bijna lente...

Wat zijn we weer druk in de groep!

Even een kleine update van wat we allemaal hebben gedaan en wat er allemaal nog gaat gebeuren de aankomende weken.

Inmiddels is in de klas de lente al een beetje aan het binnen komen. We hebben vandaag mooie bloemen gemaakt met verf en wattenstaafjes. Lekker priegelen. En er zijn mooie bloemen gemaakt van papier.

Gisteren hebben we in het kader van Wereld bij het onderdeel geschiedenis gekeken naar allerlei oude spullen die de kinderen meegenomen hadden van thuis. En wat zaten er een bijzondere en leuke spullen tussen. Zo hadden we verschillende soorten oude telefoons, spelletjes en zelfs fossielen! Samen hebben we deze voorwerpen bekeken en ook gezien wat er tegenwoordig anders is aan deze voorwerpen zoals de telefoons.
Het volgende thema waaraan we gaan werken met Wereld is: De ruimte! Dus dat wordt ook weer heel erg leuk en spannend! Wilt u hiervoor keukenrollen en bijv. chips bussen sparen? Alvast bedankt!

Met rekenen zijn we druk bezig met de tafels. Behalve het werk uit de methode heeft nu ook iedereen werk in zijn eigen map zitten om lekker extra met de tafels te oefenen. En we hebben een echte rekenkist in de klas met allerlei leuke rekenspelletjes erin om ook op een andere manier met rekenen en getallen om te kunnen gaan. Allerlei leuke, nieuwe uitdagingen dus weer.
En onze lessen van Station Zuid van deze week paste ook goed bij het rekenen want we moesten oefenen met het uitspreken van geldbedragen. En ook daar zijn we met rekenen druk mee bezig.

Met de les van de Vreedzame school hebben we het deze week gehad over het geven van een vis of het geven van een hengel? Het is misschien leuk om thuis maar eens te vragen wat we daar mee bedoelen?! ( Het geven van een vis: bij een hulpvraag het kant en klare antwoord geven maar niet weten hoe je er aan kunt komen dus ook volgende keer weer afhankelijk zijn. Een hengel: ik geef je niet het kant en klare antwoord maar vertel je hoe je zelf op het antwoord kun komen. Met de hengel kun je zelf leren om te vissen...)

Heeft u ook al gehoord wat de kinderen de afgelopen keren met de gymles hebben geoefend? Het springen over een kast met behulp van de trampoline. En wat doen ze dit allemaal goed en stoer! ( zie 2 foto's voor een idee.) En ondertussen kunnen de rest van den kinderen heel goed zelfstandig andere spellen spelen zodat de meester zich heel goed kan concentreren op de springers! Heel erg knap van de groep.
 
En wat gaat er nu verder aankomen?
Op maandag 26 maart komt de schoolfotograaf! Dus wellicht nog even naar de kapper en een extra tube tandpasta opzoeken voor die leuke glimlach?!
Op woensdag 28 maart doet de school weer mee met de grote rekendag. Voor de grote, gezamenlijke opening zijn we op zoek naar verhuisdozen. Dus als u deze nog ergens heeft liggen? Wij zouden ze heel erg graag willen gebruiken!

Nou dat was het weer even voor nu.
Fijn weekend!

Media
  • Imagef7966cc097124dc9acc20373832b12d3.jpg
  • Imagec0aa5aaf7f0f47d28ab28cbe62ad6300.jpg
  • Imaged3bd4333370c4e1788ecc849b352a23d.jpg
  • Image7e37bddc75184f53aff7cb6fe33e685f.jpg
  • Image652b92f2b0234660afe0c019cc7036a2.jpg

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder