Voorjaarsvakantie

En toe was het vakantie…

Voorjaarsvakantie met temperaturen die niet zouden misstaan bij de kerst. Maar we gaan er van genieten!

De kinderen hebben vandaag hun rapport meegekregen. Na de vakantie zijn hierover de oudergesprekken.

Ook hebben ze het werkboekje van Station Zuid meegekregen. Hierin kunt u ook samen met de kinderen nog mooi oefeningen teruglezen en blijven herhalen. Elke letter die de kinderen extra lezen is goed voor de leesontwikkeling! En het is interessant om samen te kijken wat we de afgelopen weken allemaal weer geoefend hebben met elkaar.

Ook hebben de kinderen weer hun briefje mee gekregen voor spelling. En een nieuw codewoord gekregen voor de brandweerclub: brandweergeld.

Maar er is natuurlijk nog meer nieuws te melden!

Zo zijn wij met rekenen inmiddels dan toch echt begonnen met het leren van den tafels! Vandaag hebben de kinderen ook een wc-tafelblad meegekregen om de tafels gezellig goed te gaan oefenen. We beginnen nu vooral met de tafels van 1,2,4,5, en 10 en de rest gaat vanzelf erbij komen.

Met wereld gaan we nog een les aan de slag over geschiedenis. Hiervoor hebben we materialen nodig om met elkaar te bekijken. Hierbij kunt u denken aan oude cassettebandjes, lp's, oude fotolijstjes met een foto erin, keukenapparatuur, oude telefoons, een oud tennisracket enz.


Na de vakantie gaan de kinderen ook leren om met pen te schrijven. Alle kinderen krijgen van school een mooie schoolpen. Hier moeten de kinderen natuurlijk wel zuinig op gaan zijn. Wanneer de pen stuk is of kwijt, moeten de kinderen zelf voor een goede nieuwe pen gaan zorgen.

Omdat de kinderen inmiddels steeds groter worden en meer dingen zelfstandig kunnen en moeten gaan ontdekken, gaan we u vanaf nu ook vragen om buiten op het schoolplein van elkaar afscheid te nemen en de kinderen zelf naar de klas te laten komen. Natuurlijk kunt u nog even meelopen als u iets kort tegen ons wilt zeggen maar verder is het de bedoeling dat de kinderen zelfstandig naar de klas toe gaan komen. Voor zowel de kinderen als voor u als ouder best even een grote stap maar wel eentje waarvan de kinderen nog meer gaan groeien!

Dat was weer even de update voor dit moment.

Geniet van de heerlijke vakantie en we zien elkaar weer op maandag 5 maart.

Media
  • 7281176.jpg

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder