17-11-2017

En toen kwam de Sint alweer bijna aan in ons land….

 Tjonge wat gaat de tijd toch snel als we hard aan het werk zijn. En we zijn echt heel hard aan het werk!

Zo zijn we met taal bezig met de verwijswoorden zoals: Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem als staan. ( hem verwijst naar Sint Nicolaas) Ook zijn we al bezig met de eerste stapjes van werkwoordvervoegingen (de doe-woorden zoals ik ruik en wij ruiken) Ook zijn we bezig met het herkennen van de tegenwoordige tijd (‘alsof het nu gebeurt’) en de verleden tijd (‘alsof het al gebeurd is’), het herkennen van woorden voor mensen, dieren en dingen, het onderscheiden van vraag- en vertelzinnen en het kennen van de 3 lidwoorden. Alleen bij de laatste woordsoort wordt de daadwerkelijke term ook gebruikt in groep 4.

 
Met rekenen zijn we hele grote sprongen aan het maken en zijn we inmiddels al bezig met de sprongen tot 100! We  zijn we aan het meten met meters en centimeters. Ook de tientallen en enen zijn aan de orde geweest (37=30 en 7). En we zijn aan springen op de getallenlijn. Als echte kangoeroes met grote sprongen van 50, 10 en 5 en met kleine spongentjes van 1. Zowel vanaf 0 naar 100 als ook al vanaf 100 terug naar 0. Maar dat is nog best wel heel erg lastig!

Bij het klokkijken hebben we inmiddels de eerste stappen gezet met de digitale klok. Heel veel nieuwe stof dus om te verwerken.

Bij de Vreedzame School gaan we verder met blok 3: We hebben oor voor elkaar. Hier gaat het om communiceren: hoe zeg je iets (niet), misverstanden, argumenten en goed naar elkaar luisteren.

Ook hebben we deze week geoefend met het stappenplan: Praat het uit met elkaar. Dit stappenplan hanteren we als er conflicten zijn tussen kinderen. En de kinderen gaan het zo veel mogelijk ook proberen om zelf goed met elkaar op te lossen.  

 

Inmiddels zijn we ook met de groep begonnen aan het vak begrijpend lezen via de methode ‘Overal tekst’. De kinderen hebben kennis gemaakt met verschillende soorten teksten. (weetteksten, doe teksten, plezierteksten en verkoopteksten) En we hebben al gezien waar een tekst allemaal uit kan bestaan. Ook onze voorkennis over een onderwerk hebben de kinderen al aangesproken d.m.v. het maken van een woordspin over een onderwerp.

 

En deze kennis hebben we ook al kunnen gebruiken bij  het vak ‘Wereld’. U heeft vast wel verhalen thuis gehoord over de ridders en de oude schilderijen!

 Met Engels hebben we het gehad over het weer en de kleding doe je daar bij kunt dragen. En we hebben hierbij ook een kort liedje gebruik: https://www.youtube.com/watch?v=yDeGA5yQTr0

Op woensdag 29 november is er Pietenochtend in de groepen 4. Hiervoor zou het fijn zijn als er van 8.30 uur tot 10.00 uur een aantal ouders zouden willen komen helpen met de leuke spelletjes die de kinderen dan gaan spelen. Hiervoor hangt een intekenlijst op de deur. Als u even wilt komen helpen op deze gezellige ochtend, wilt u zich dan op de lijst inschrijven?

Nou dag hoor!

Media
  • 7281176.jpg

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder