Kinderboekenweek 2017

Kinderboekenweek

Inmiddels zitten we echt in de herfst! Bladeren waaien, regen komt soms met bakken uit de lucht en andere momenten zien we mooie regenbogen en moet het zonnescherm in de klas weer naar beneden terwijl deze net vanwege de regen omhoog gedaan was…

Ook in de klas gaat het op dit moment zo nu en dan op deze manier. Het ene moment zijn we heerlijk rustig aan het werk en het volgende moment lijkt het wel alsof er een orkaan door de klas raast.

Maar we zijn wel met hele leuke dingen bezig! Zo zitten we met de groep helemaal in het thema van de Kinderboekenweek en zijn we heerlijk aan het griezelen. Met leuke liedjes van kinderen voor kinderen en over heksen! Ook zijn we aan het ontdekken hoe het nu zit met Dolfje Weerwolfje. En heeft u thuis al wat gehoord over ene Benny? Ohh nee hij heet natuurlijk Graaf Draak!

Ook hebben we al mooie ‘griezel elfjes’ geschreven. Heeft u ze al bekeken op onze deur? Of durft u dat misschien niet?

Vandaag hebben de kinderen samen met leerlingen van groep 8b (onze maatjesklas) gezellig gelezen in leuke kinderboeken die de kinderen uit groep 8 mee hadden genomen van thuis. Meestal heeft de leerling uit groep 8 voorgelezen aan onze kinderen en hier ook soms vragen over gesteld. De kinderen vonden het erg gezellig en leuk om zo met de grote kinderen bezig te zijn. Volgende week komt er nog een activiteit met onze maatjesklas in het kader van de Kinderboekenweek.

Met rekenen zijn we nog steeds bezig met het maken van sprongen op de getallenlijn tot 100 en hebben we volgende week onze eerste toets. Niets spannends aan toch? Zolang we maar niet weer van die enge insecten moeten tellen zoals we dat deze week tijdens de les eens moesten doen. En dan zei de juf ook nog dat we dit handig konden tellen door groepjes van 5 te maken… brrr veel te eng toch!

Ook het verhaal van de brandweerclub is heel erg griezelig op dit moment. Want de kinderen gaan voor het eerst in hun nieuwe huis slapen. En daar horen ze toch wel hele erge enge geluiden. Wat zou het zijn?

En dan nog iets engs: de juf heeft onze deze week geen nieuw huiswerk voor spelling mee gegeven! We gaan de aankomende week namelijk herhalen in de klas en aan de slag met woorden die horen bij de Kinderboekenweek. Dat wordt spannend!

Goed, we moeten nog een weekje stoer zijn en door griezelen en dan lekker even bij komen in de vakantie van al deze spannende dingen!

Na de vakantie gaan we op vrijdag 27 oktober naar het museum. Er zijn 2 plekjes vrijgekomen in de bus voor ouders om mee te gaan als begeleiding. Dus mocht u toch nog zin en tijd hebben om met ons mee te gaan, mail dit dan even naar juf Leonie.

Fijn weekend!

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder