20-1-2017

Brrr...koud!

Na de kerstvakantie zijn we alweer 2 weken onderweg en hebben we behalve gewerkt, natuurlijk ook heerlijk buiten gespeeld. De afgelopen week extra leuk omdat er sneeuw op het schoolplein lag!

 Bij Vreedzaam gaat het in blok 4 over gevoelens. In uw mailbox vindt u uitleg over het thuiswerk en in de klas hebben we gesprekjes over dit onderwerp en hangen de kinderen iedere ochtend hun eigen wasknijper bij een van de gevoelskaarten. Voel je je fantastisch/ goed/lekker in mijn vel/oké/alleen/verdrietig of boos?

Ook in het kader van gevoelens zijn we het boek: Super Dolfje van Paul van Loon aan het lezen. Dit boek gaat over pesten, welke gevoelens dit geeft en hoe je wel goed met elkaar om kunt gaan en dingen op kunt lossen.

 

Van 25 januari tot 4 februari zijn de nationale voorleesdagen. We zouden het heel leuk vinden als er ouders zijn die in die periode 10 minuten willen komen voorlezen. Nu gebeurt dat in de klas altijd om 10.00 uur, maar mocht dat organisatorisch voor u niet haalbaar zijn dan mag u ook om 14.00 uur komen. U leest dan gewoon voor uit het voorleesboek van de klas. U kunt zich (bijvoorbeeld via mail) melden bij mij.

 

Deze week zijn we gestart met het project over techniek. In de groepen 4 richten we ons vooral op ‘wielen’. We krijgen eind maart een leskist over wielen en zullen verder tijdens de andere lessen ook over dit onderwerp werken. Kinderen die zelf een presentatie willen geven of een ‘werkstuk’ willen maken over een technisch onderwerp, zijn van harte welkom. Dit hoeft overigens niet persé ‘wielen’ te zijn.

In het kader van techniek en verkeer hebben we vandaag een echte fiets in de klas eens even goed met elkaar bekeken. Is deze fiets veilig, zitten alle onderdelen goed vast, kennen we alle onderdelen van een fiets en weten we ook waarvoor ze zijn?

 

Bij de rekenlessen zijn we nu dan toch bij de keersommen aangekomen. We behandelen ze nog voornamelijk in de context en als herhaald optellen. Bij 4 fietsen heb je 2+2+2+2 wielen en dat is dan 4 keer 2 (=8). Verder tellen we op en trekken we af tot 100 en betalen we met gepast geld. Of juist niet en moeten we uitrekenen hoeveel we dan terug krijgen. Klokkijken gaat nu met kwartieren en we meten met centimeters.

Boekje 1b van Station Zuid is inmiddels bijna uit en kunt u in de loop van de volgende week in de tas van uw kind kunnen aantreffen. We schrijven inmiddels al erg veel hoofdletters en we zijn aan de eerste lessen van begrijpend lezen begonnen. Zo weten we dat je voordat je een tekst begint te lezen het beste eerst naar de titel, de plaatjes en de opvallende woorden kunt kijken. En je eerst moet nadenken over wat je al van het onderwerp weet (als het om een informatieve tekst gaat). Ook kunnen we al verschillen zien tussen de soorten teksten. ( doe teksten, weetteksten, plezier teksten en verkoop teksten)

 

En eindelijk, eindelijk mogen we nu met een (roller)pen schrijven! Deze week hebben we instructie gehad over hoe je die moet vasthouden, hoe je fouten moet verbeteren en hoe je de pen opbergt. De kinderen moeten zuinig zijn met hun pen. Van school krijg je namelijk maar 1x een pen; raakt hij kwijt of stuk, dan is het de bedoeling dat er een pen van thuis mee komt. We beginnen met 2 vakken waarbij je met pen mag schrijven (spelling woordjes oefenen en de echte schrijflessen) en zullen dat de komende weken steeds iets verder uitbouwen.

 

Nog niet alle rapporten zijn weer ingeleverd op school. Wilt u deze zo spoedig mogelijk meegeven aan uw kind?

 

Met de koude ochtenden en niet zo koude middagen van de afgelopen weken gebeurt het dat kinderen hun wanten, mutsen en sjaals achterlaten op school. Deze liggen bij de gevonden voorwerpen in de hal. Mocht u thuis iets missen, dan kunt u even in de hal komen kijken.

 

Media
  • 184531.gif

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder