25-11-2016

Zie ginds…

 

De afgelopen weken hebben we naar het sinterklaasjournaal gekeken, silhouet tekeningen gemaakt, nieuwe sinterklaasliedjes gezongen en natuurlijk ook gewoon gewerkt.

 

Met rekenen hebben we de getalrij tot 100 verder verkend, hebben we vormen bekeken en zijn we inmiddels in groepjes aan het tellen. 3 groepjes van 4, 5 groepjes van 2, enzovoorts. Het woord ‘keer’ alsmede het x teken komen in blok 3 pas aan de orde. Nu zijn we alleen herhaald aan het optellen. (4+4+4)

 

Bij Vreedzaam hebben we geoefend met meningen en argumenten. Zo hebben we het over de stellig gehad: Op school mogen we niet meer snoepen. De kinderen hebben hierover nagedacht en met elkaar ook over gesproken met argumenten. De meeste kinderen kwamen er toch wel achter dat dit wel een hele erge zwart/wit stelling was en dat we toch we erg graag met verjaardagen een klein beetje snoepen. En dat fruit eigenlijk ook wel een beetje snoep is. Maar we moeten niet te veel snoepen!

 

Bij de taallessen gaat het om het herkennen van de tegenwoordige tijd (‘alsof het nu gebeurt’) en de verleden tijd (‘alsof het al gebeurd is’), het herkennen van woorden voor mensen, dieren en dingen, het onderscheiden van vraag- en vertelzinnen en het kennen van de 3 lidwoorden. Alleen bij de laatste woordsoort wordt de daadwerkelijke term ook gebruikt in groep 4.

 

In het kader van het thema ‘Gezondheid en bewegen’, hebben wij afgelopen week nog een echte kinderarts in de klas gehad. Zij kwam leuke dingen vertellen over onze zintuigen. En zij had ook een patiënt meegenomen. Dennis de pop. En bij Dennis konden we eens even een kijkje binnenin ons lijf nemen. Wat zit er nu allemaal achter ons velletje?

En bij de gymlessen zijn de kinderen bezig geweest met acrobatiek. En wat een mooie torens kunnen ze met elkaar maken! (Zie foto)

 

Er zijn kinderen die aangeven dat ze wellicht weleens een presentatie in de klas zouden willen geven over een onderwerp.

Kinderen die een presentatie willen houden (het is niet verplicht) kunnen zich melden bij juf Leonie. We overleggen dan samen over het onderwerp en wanneer de presentatie gaat plaatsvinden. De voorbereiding vindt thuis plaats.

 

De sinterklaasperiode is een spannende periode voor de kinderen. We merken dat in de klas en op het schoolplein. De spelletjes worden ruwer en het incasseringsvermogen minder. Vandaar dat we de komende weken als regel hebben dat er geen stoei- en pakspelletjes mogen worden gespeeld. Ook is het voetbalveld tot na de sinterklaas even verboden gebied.

In de klas hebben we de opstelling ook weer veranderd en zitten we nu allemaal met een vast schoudermaatje. (2 aan 2) Samen met dit schoudermaatje kunnen we fijn en rustig samenwerken en worden we wat minder afgeleid door de rest van een groepje.

 

Zoals u weet, mogen aanstaande maandag 28 november de kinderen hun schoen zetten. Denkt u aan het meegeven van een extra schoen? De kinderen gaan graag weer met 2 schoenen aan hun voeten naar huis…

 

Aankomende woensdag 30 november houden de groepen 4 een pietendag. ’s Morgens zullen de reken-, taal- gym- en leeslessen in het teken van Sint en Piet staan. ’s Middags gaan we sinterklaasspelletjes doen. De kinderen mogen verkleed komen als ze dat leuk vinden. Wij zullen in de ochtendpauze trakteren op een mandarijntje. Als uw kind dat beslist niet lust, wilt u dan zelf een stukje fruit meegeven?

 

Om ook al meteen door te gaan met de planning voor het volgende feest graag alvast uw aandacht voor onze jaarlijkse KERSTAFETTE. Dit jaar op vrijdag16 december van 8.30 uur tot 11.00 uur.

Hiervoor zijn weer minimaal 5 ouders nodig die het leuk vinden om met de verschillende knutsels mee te helpen. Alle kinderen van de school gaan dan met maatjes langs alle leuke activiteiten en kiezen een aantal opdrachten uit om te gaan maken. Heel erg gezellig en vooral ook leuk voor zowel de kinderen als de helpende ouders. Dus heeft u een gaatje in de agenda? Laat het mij dan even weten via een mailtje!

En wilt u voor de knutselactiviteiten van de kerst alvast de volgende spullen gaan verzamelen? Wc-rollen, lege, schone, VIERKANTE literpakken van bijvoorbeeld melk of sap, lege petflesjes van 0,5 l.

Deze kunt u aan de kinderen meegeven en verzamelen we even in de klas. Alvast heel erg bedankt!

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder