10-11-2016

 

Inmiddels zijn er alweer 2 weken voorbij. En we hebben weer veel verschillende dingen gedaan in den klas.

We hebben gewerkt aan de herfst met leuke uiltjes en egeltjes van klei. We hebben liedjes geleerd over de dieren in het herfstbos en we hebben een lied geleerd over de 3 dwaze heksen. Dit laatste lied hebben we ook al geprobeerd om in kanon te zingen maar dit is nog wel lastig.

Ook zijn we aan het werk over het nieuwe thema: Bewegen en gezondheid. In de klas doen we regelmatig extra bewegingsspelletjes en zijn we zelfs echt met korte bootcamplessen bezig. Ook zijn de kinderen bezig geweest met allerlei proefjes die te maken hadden met zintuigen. En hebben we een puzzel gemaakt van het menselijk skelet. Zelfs onze Engelse les ging over zintuigen!

Met rekenen zijn we bezig met de getallenlijn tot 100, het verdubbelen van getallen, hebben we gewerkt met centimeters en hebben we voor het eerst ook gekeken naar de digitale klok. En dat is nog best wel ingewikkeld.

Bij Station Zuid zijn we onder andere bezig geweest met het goed lezen van de leestekens. De., ?! hebben we benoemd en samen gekeken hoe we dat moeten lezen. Dus stoppen bij een . even pauze houden bij een , wat luider spreken bij een ! en je stem wat omhoog laten gaan bij een ?

Bij de vreedzame school zijn we bezig met het thema: we hebben oor voor elkaar. Hierbij hebben we het gehad over misverstanden en hoe we daar mee om moeten gaan. En hoe je iets tegen iemand zegt. En dit was de afgelopen week redelijk actueel want de groep had wel wat moeite om op de goede manier met elkaar te praten en er waren ook wel wat misverstanden tussen de kinderen. We hebben hier goed met elkaar over gesproken en ook weer even samen gekeken naar de afspraken die we met elkaar hebben gemaakt. En wat ze nu eigenlijk belangrijk vinden met elkaar en waarom we dat belangrijk vinden. Bijvoorbeeld het goed naar elkaar luisteren en elkaar uit laten praten.

Heel blij zijn we met de overblijfhulpen die we nu in de klas en op het plein hebben. Voor de kinderen is het helder bij wie ze terecht kunnen als er iets is en voor de leerkrachten betekent dit ondersteuning in het begeleiden van het eten en drinken.

De aankomende weken staat natuurlijk ook weer in het teken van de sint. In de klas doen we (grotendeels) mee met het sinterklaasjournaal. Deze zullen we ook in de klas met elkaar gaan kijken. (wanneer de tijd dit toe laat) Want wat zal er nu weer allemaal gaan gebeuren met sint en zijn pieten?

U krijgt volgende week een belangrijke mail over Sinterklaas en wat er verder van u verwacht gaat worden. Lees deze mail volgende week dus even goed!

 

 

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder