28-10-2016

Gezond

 

We zijn ongelooflijk trots op Hajar, die de zilveren penseel gewonnen heeft voor het beste portret van de groepen 4. We hebben onszelf getekend zoals we er nu uitzien en hoe we denken dat we eruitzien als we oud zijn.
Ook hebben we in het kader van de Kinderboekenweek nog met onze maatjesgroep gelezen. (groep 8b) De kinderen hebben samen een boek gelezen en hierna een mooie tekening bij gemaakt. Het was erg leuk om te zien hoe goed er door de kinderen naar elkaar werd geluisterd en samengewerkt!

  

Na de herfstvakantie zijn we weer lekker aan het werk gegaan. Met rekenen zijn we begonnen in blok 2 met meten met meters en centimeters. Ook de tientallen en enen zijn aan de orde geweest (37=30 en 7). En we zijn aan springen op de getallenlijn. Als echte kangoeroes met grote sprongen van 50, 10 en 5 en met kleine spongentjes van 1. Zowel vanaf 0 naar 100 als ook al vanaf 100 terug naar 0. Maar dat is nog best wel heel erg lastig!

Bij Station Zuid zijn we in het nieuwe werkboekje begonnen.

 

Ook zijn er na de herfstvakantie 2 nieuwe jongens bij ons in de groep begonnen. Boele en Abdullah. En ze zijn al meteen helemaal gezellig en goed mee aan het draaien in de groep. Altijd weer even wennen voor iedereen.

 

Het thema voor de komende periode is: Gezondheid en bewegen. We zullen tussen de lessen door extra veel bewegingsoefeningen doen en we proberen ook te bewegen tijdens de lessen zoals het echt springen op de getallenlijn als een kangoeroe.

Wellicht komt er ook een kinderarts iets vertellen over je lichaam. En we gaan het ook hebben over voeding. Zeker nu de gezellige decembertijd met al zijn lekkernijen er natuurlijk weer aan gaat komen.

Mocht u verder nog leuke ideeën hebben die u graag met de klas zou willen doen in het kader van het thema gezondheid en bewegen. Laat dit dan even weten bij de juf.

 

Bij de Vreedzame School gaan we verder met blok 3: We hebben oor voor elkaar. Hier gaat het om communiceren: hoe zeg je iets (niet), misverstanden, argumenten en goed naar elkaar luisteren.

Ook hebben we deze week geoefend met het stappenplan: Praat het uit met elkaar. Dit stappenplan hanteren we als er conflicten zijn tussen kinderen. En de kinderen gaan het zo veel mogelijk ook proberen om zelf goed met elkaar op te lossen.  

  

Fijn dat de ouders nu afscheid nemen op het schoolplein. We merken dat we de lesdag met meer aandacht voor de kinderen kunnen beginnen. We zijn nog steeds na iedere dag op het schoolplein aanspreekbaar voor korte zaken of het maken van een afspraak voor een gesprek. En natuurlijk kunt u dit ook via de mail doorgeven of aanvragen.

In uw mailbox heeft u de uitnodiging voor de voortgangsgesprekken aangetroffen. Wilt u deze z.s.m. invullen? (Dit gaat via Google Docs.) En daarna ook in uw eigen agenda noteren? ;-)

 

 De herfst is inmiddels ook in den klas binnen komen waaien!

Media
  • 20161011_133611_resized.jpg
  • 20161011_133631_resized.jpg

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder