De eerste weken....

Zo de kop is er af.
We zijn inmiddels een aantal weken op pad in het nieuwe schooljaar. En wat hebben we alweer veel gedaan en geleerd met elkaar.

We hebben inmiddels van Vreedzame school het eerste blok gehad. Dit ging over het vormen van de groep en het afspreken van onze klas afspraken. Nu gaat het over plagen en pesten. Hoe lossen we conflicten op en hoe kunnen we elkaar hier mee helpen. Een uitdagend thema waar we de hele week terugkerend mee bezig zijn.

Met wereld zijn we bezig met het thema ‘Ruimtevaart’. Hierbij hebben we al mooie planeten getekend en raketten gebouwd. Ook liggen er veel verschillende boeken over dit thema in de klas die de kinderen mogen lezen en bekijken.

Ook hebben we een mooie leskist van de bibliotheek in de klas met allemaal leuke boeken waar humor het hoofdthema is. De kinderen lezen deze boeken en mogen daarna een vrolijke sticker komen halen als ze het boek uit hebben.

Voor natuur zijn we aan de slag gegaan met ‘Het stippenspel’. Dit was een spel waarbij de kinderen in groepjes allerlei opdrachten moesten uitvoeren die te maken hebben met de natuur. Dit hebben we in gemixte groepjes gedaan met groep 4b. Leuk om zo met elkaar aan het werk te zijn.

Bij spelling gaan we vanaf volgende week o.a. aan de slag met de ei/au/.

De kinderen gaan hiervoor iedere week een huiswerkbriefje mee krijgen en aankomende maandag komt hier ook nog even een infobrief bij om ideeën te geven wat je met deze briefjes kunt doen.

De aankomende weken gaan we ook werken rondom het thema van de Kinderboekenweek. Dit jaar is dat het thema vriendschap. Hier gaat u vast nog meer van horen. We zijn in ieder geval al begonnen met het bijbehorende lied van Kinderen voor kinderen:

https://kvk.bnnvara.nl/video/kom-erbij

In een volgend bericht geven we weer een inkijkje in andere vakken zoals rekenen en Station Zuid.

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder