We vertellen door over ons programma

Muziek. Tijd is er tussendoor regelmatig voor een liedje. Ook oefenen van spelling door soms ondersteuning van een liedje. Recent voorbeeld: " Kleine Chineesje" vanwege de ng-klank. En een liedje naar aanleiding van wereldorientatie, over ridder Martijn en ridder Koen. Wordt er alleen gezongen? Nee.
We hebben het ook over notennamen, hoog en laag, lang en kort, over coupletten en refreinen. En we luisteren ook naar muziek. Met als voorbeeld luisteren naar klassieke muziek met als thema griezelig tijdens de kinderboekenweek. Klappen van ritmes hoort er ook bij. Ook een sing-a-long met liedjes van bv kinderen voor kinderen. De groep krijgt steeds meer lol in het meezingen en meedansen. Blijkt dat er meerdere kinderen al muziekles volgen, en daar ook heel graag over vertellen. Leuk!

Station Zuid is de naam van onze leesmethode. Iedere dag is er een les. Een paar keer per week wordt er geluisterd naar " De brandweerclub". Een luisterverhaal wat de kinderen zelfs tot en met groep 8 gaan volgen. Er is een gezin verhuisd naar een oude brandweerkazerne. Er is een clubje kinderen dat zich " de Brandweerclub" noemt. Ze maken van alles mee. Zo was er een meneer die zijn konijn kwijt was. De kinderen gingen het konijn zoeken, en vonden het ook. Maar teruggeven wilden ze niet. Die meneer was vreemd, hij vertelde dat hij ze steeds liet verdwijnen. En dus dacht de club dat hij ze opat! Gelukkig bleek het niet het geval. Hij was goochelaar!
Volgens het model van de directe instructie gaan de lessen. Doelen van deze week: de i die je uitspreekt als Ie zoals bv bij gitaar. En de ch/cht achteraan bij woorden. Met een klein groepje wordt ook iedere dag geoefend aan de instructietafel. Dit heet roetsjlezen. De kinderen die dat niet nodig hebben lezen op dat moment lekker in hun eigen gekozen boek. 

Wordt vervolgd!


Media
  • Image3c6d0f0aa34f4d9ca95c03e819ef9685.jpg

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder