We gaan weer verder!

Na een welverdiende vakantie gaan we dinsdag weer beginnen. 

De vaart gaat in groep 4 gewoon verder.

Met taal gaan we het deze eenheid hebben over " op reis". We verheugen ons nu al op de tekeningen en verhalen en gedichten die weer gemaakt gaan worden. 

Met rekenen gaan we aan de slag met digitale klok, meten met meters, en rekenen tot 100. Daarbij gaan we het ook hebben over tienen en enen en op welke plaats deze staan in een getal. Ook gaan we getallen stappen. Bv bij het getal 52, vijf grote stappen van tien en twee kleine stapjes van een. We hebben het ook over buurgetallen. Welk getallen zijn de buurgetallen van 54 ( 53 en 55).
Automatiseren is een belangrijk onderdeel van alle lessen. We verdubbelen getallen en doen ook rekendictee's. De woorden digitaal en analoog komen voorbij. En we gaan ook volop aan de slag met geldrekenen. Inwisselen en hoe werkt een geldautomaat komen ook voor.

Met schrijven gaan we verder met de hoofdletters.

Spelling; woorden zonder stomme e zoals wolf. De ng klank. Woorden met steeds meer medeklinkers achter elkaar. En samenstellingen zonder tussenklank zoals schoolplein en rolschaats.

Met Engels gaan we het over het weer hebben.

En er komt een nieuw vak bij; begrijpend lezen. Stiekem wel een beetje onderwerp geweest bij de taallessen, maar nu gaan we de methode volgen.

En ja, te leuk, er is ons beloofd dat we nu ook met Wereld en de werkboekjes kunnen beginnen. Ze schijnen aanstaande maandag te arriveren. 

Lezen, verkeer, knutselen, gym, er is nog veel meer te vertellen. Doen we weer een volgende keer. Evenals het op de site plaatsen van foto's van ons museumbezoek wat in de planning staat.
Binnenkort komt ook de intekenlijst voor de volgende gespreksronde op de deur te hangen. Niet verplicht, maar iedereen is van harte welkom!

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder