De vaart zit er in!

De vaart zit er in bij de groepen 4. We melden in vogelvlucht waar we mee bezig zijn.

Met rekenen zijn we bezig met getallen tot 100. Automatiseren van de bewerkingen erbij en eraf tot 10. En ook de stappen van 1,2,5 en 10. Geldtellen van munten. Rekentabellen maken, erbij en eraf. en het nieuwste van vandaag is het bouwen met blokken vanaf een plattegrond en bekijken welk gebouw bij welke plattegrond hoort. We kijken ook naar "handig rekenen"; de bewerking van b.v. 7-2 om de opdracht 17-2 makkelijker te kunnen maken. Ook zijn we bezig met het automatiseren bij het splitsen van getallen: 8= 2+6, ook 4+4 enzovoort. Tijd, ook onderwerp van gesprek. Met en zonder klok. Dagen van de week, maanden van het jaar.

Met taal gaat het in de eenheid waarin we nu bezig zijn over huisdieren. Woordenschat verwerven speelt een hoofdrol. En verhalen zijn bij deze lessen belangrijk. Gezellig; binnenkort dierendag!

Bij Station Zuid speelt het verhaal van de brandweerclub een belangrijke rol. We zijn nu bezig met oefenen van woorden met een open lettergreep, zoals lopen, rapen, gapen. Waarbij de klank aan het eind van de lettergreep lang wordt uitgesproken.

Met crea is veel gewerkt met vetkrijt en ecoline komt daar in combinatie ook bij. Onderwerpen; slak en luchtballonnen. Binnenkort ziet de klas er veel kleuriger uit!

Bij Engels gaat het over in the classroom. Nieuw liedje: If you're happy and you know it clap your hands!


Spelling; wat we doen ziet u ook thuis bij het huiswerk. Twee medeklinkers vooraan en achteraan. De ei en ij, en ou en au.


Schrijven; al heel lang in groep 4: de hoofdletters!


Bij de  Vreedzame school gaat het over het oplossen van conflicten, en het ophebben van een gele, blauwe, of rode pet. Ze kunnen er al prima over vertellen, en maakt het voor de kinderen ook heel inzichtelijk.


Tot zover, een volgende keer weer meer info....


Met het programma van Ambrasoft kan ook thuis volop geoefend worden, de kinderen nieuw bij ons op school krijgen komende week de code om er thuis mee aan de slag te kunnen. Voor de andere kinderen geldt dat de code voor hun hetzelfde is gebleven. Huiswerk spelling is vandaag weer mee naar huisgegeven. Voor de kinderen uit groep 1 met lezen geldt dit ook.


Iedereen een heel fijn weekend gewenst! De juffen.

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder