Nieuwejaarsbijeenkomst

We hebben het nieuwe schooljaar op vrijdag 8 september ingeluid met de nieuwejaarsbijeenkomst. We hebben kennisgemaakt met de nieuwe ouders in de groep en met elkaar. De kinderen hebben verteld over wat we gaan doen in groep 4 en als leerkrachten hebben we een aantal punten aangestipt die we hier nog even herhalen en wat verduidelijken:

*Er hebben zich 2 ouders gemeld die dit jaar klassenouder willen zijn: de moeders van Daylison en Anna. Mocht u niet aanwezig zijn geweest en toch graag die taak willen, dan kunt u zich alsnog melden.

*Op vrijdag 27 oktober gaan we naar Utrecht met de bus. We bezoeken daar het Catharijne Convent. We hebben daarvoor 3 hulpouders nodig. Als u dit wilt doen, wilt u zich dan melden via de mail?

*Iedere dag na schooltijd blijven 2 kinderen achter om het lokaal te vegen en wat op te ruimen. Uiterlijk 5 voor half 3 komen ze naar buiten. Dit zijn iedere week 2 andere kinderen en de vrijdag voorafgaand aan die week wordt het de kinderen verteld. We werken overigens met de alfabetische klassenlijst.

*Op vrijdag krijgt uw kind spellingwoordjes mee naar huis. Hiermee oefenen we op dat moment in de klas en het is ondersteunend als u thuis ook met uw kind oefent. De vrijdag erna doen we een dictee over die woordjes.

*In de loop van groep 4 gaan we oefenen met de tafels. Vooralsnog oriënteren we ons op herhaald optellen, groepjes tellen en werken zo naar keersommen toe. De automatisering daarvan komt daarna. We verzoeken u dan ook om thuis pas te gaan oefenen als wij het seintje geven dat uw kind eraan toe is.

*Lezen blijft de komende jaren erg belangrijk. Immers, een kind leert lezen door het veel te doen. In enkele gevallen geven we nog leesbladen mee naar huis. In de andere gevallen volstaat het lezen van verhalen, gedichten, strips of informatieve boeken.

*Denkt u aan de studiedag van woensdag 20 september aanstaande? Alle leerlingen zijn dan vrij.

*Mocht u nog vragen hebben, stel ze dan gerust. Kom even langs of mail ons. m.nijboer@vondel.net en  c.grasveld@vondel.net

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder