Eerste weken

Een goed begin…

Het schooljaar ’17-’18 is gestart en we zijn alweer 2 weken onderweg! Welkom Lela, Quirine, Lilian, Willemijn, Pepijn, Floor, Florine, Elin, Bas, Anna, Isabella, Rosa, Nino, Laurine, Jonas, Isabel, Mees, Leanne, Jerliano, Sem, Bow, Lotte, Fee, Mick, Niels, Olivier, Eemil, Loek, Sophie en Daylison in groep 4a!

Met bijna alle ouders hebben we een startgesprek gevoerd en op deze manier met elkaar kennisgemaakt. Ook de kinderen zijn deze weken vooral bezig geweest met kennismaken met elkaar en de nieuwe juffen. In de groep zijn 4 nieuwe leerlingen gekomen: Mees, Mick, Laurine en Eemil en die helpen we natuurlijk met hun draai te vinden! Mees, Loek, Florine, Niels en  Floor hebben in de eerste 2 weken hun verjaardag al gevierd en daar zijn verschillende liedjes voor gezongen en niet alleen in het Nederlands!

 

De lessen van de Vreedzame School zijn deze weken helemaal gericht op de groepsvorming. Regels, afspraken, samenwerken, opstekers, verschillende meningen en taakjes in de klas zijn langsgekomen. Verder zijn we bezig met kennismaken met de nieuwe boeken van taal, rekenen en Station Zuid. Het werken in een rekenschriftje hebben al veel kinderen onder de knie!

 

Vrijdag hebben we met beide groepen het stippenspel gedaan. Dit is een leskist van het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie. Beide groepen zijn gemixt en hebben dus ook (opnieuw) met elkaar kennisgemaakt. Hiervan ziet u hieronder een aantal foto's.

 

In groep 4 hebben de kinderen bij toerbeurt klassendienst. Dit houdt in dat ze schriften en boeken uitdelen gedurende de dag en dat ze aan het eind van de dag het lokaal vegen. We hebben de kinderen uitgelegd dat ze uiterlijk om 5 voor half 3 moeten stoppen en naar buiten moeten komen, zodat u als ouder niet eindeloos op het schoolplein hoeft te wachten.

 

Op 8 september houden we onze nieuwejaarsbijeenkomst. Deze is bedoeld om (hernieuwd) kennis te maken met elkaar en de leerlingen zelf zullen een en ander vertellen over de gang van zaken in groep 4. We zullen informatie die voor alle ouders van belang is volgende week ook op de website zetten.

 

Media
  • WP_20170901_003.jpg
  • WP_20170901_004.jpg

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder