Project techniek afgesloten

Op donderdag 30 maart kwam de vader van Thomas om te vertellen over drones, archeologie en de techniek die daarbij komt kijken. Samen met de presentatie van Luka was dit de afsluiting van het project over techniek.
Deze week zijn we gestart met het nieuwe project, dat in het teken staat van kunst en cultuur. In groep 4 richten we ons op Mondriaan en de kunstgroep De Stijl. Hiermee sluiten we aan op het 100-jarig bestaan van De Stijl, waar in de stad Amersfoort ook uitgebreid bij wordt stilgestaan. Kinderen die boeken, foto’s, folders of ander materiaal hierover hebben, mogen dat uiteraard meenemen naar school. Ook mogen kinderen een ‘kunstpresentatie’ houden. Dat kan een lied, een dans, een muziekstuk, het laten zien van een schilderij of iets anders kunstzinnigs zijn. Kinderen zouden zich ook kunnen verdiepen in een kunstenaar en daar iets over vertellen. Mocht u als ouder hieraan iets willen bijdragen, dan bent u natuurlijk van harte welkom. Meldt u zich dan even bij een van ons.

De eerste tafeltoets was een succes in groep 4a. Iedereen beheerste de tafel van 1 en 2 bijzonder goed. We hebben een schemaatje gemaakt voor de volgende toetsen:

 

Wo 19 april: tafel van 2 en 3

Wo 10 mei:  tafel van 3 en 5

Wo 24 mei:  tafel van 4 en 5

Wo   7 juni:  tafel van 4 en 10

Wo 28 juni:  tafel van 1,2,3,4,5 en 10

 

De komende weken zien er wat anders uit dan anders. Zo missen we wat vrijdagen, waardoor de spellingdictees op donderdag zullen worden gedaan. Op donderdag 13 april is het paasontbijt, waar u inmiddels een mail over heeft gekregen. De intekenlijst hangt op de deur van het lokaal. Op vrijdag 21 april zijn de koningsspelen en dat belooft een heel leuke ochtend te worden!

 

Onze student Hanna heeft besloten te stoppen met de PABO. Ze gaat volgend schooljaar beginnen aan een studie theologie. Wij vinden dat natuurlijk erg jammer! Dinsdag 21 april is ze voor het laatst.

 

We wensen iedereen alvast een vrolijk Pasen met hopelijk lekker weer!

Media
  • Emile legt uit.jpg
  • Archeologische tijdlijn.jpg
  • zelf meten.jpg

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder