Een goed begin...

We zijn enthousiast van start gegaan de afgelopen dagen in groep 4. De lessen staan bijna volledig in het teken van kennismaken met elkaar, het afspraken maken over hoe we het willen doen dit schooljaar samen en de regels die in de klas en de school gelden. We hebben samenwerkingsoefeningen gedaan, alleen-werk-oefeningen en hebben schrijflessen uit groep 3 herhaald.

Woensdag is er een bibliotheekmedewerker geweest die uitleg heeft gegeven over de leskist “Apekooien en propjes gooien” met heel veel boeken over school. De kinderen krijgen een paspoortje om de gelezen boeken op te noteren.

 

We hebben ook een prachtige schoolbibliotheek. Voor groep 4 is er zelfs een eigen hoekje in de gang bij groep 4a. Voor groep 4a willen we heel graag een biebouder die iedere vrijdagochtend van 8.30-9.00 uur de kinderen helpt met het uitzoeken van boeken. U kunt zich hiervoor melden bij de bibliotheekcoördinator Sheila Hagedoorn. Mail haar via:  shagedoorn@planet.nl

 

We hebben buiten geluncht met de beide groepen 4 om ook elkaar weer te ontmoeten, want we zullen dit schooljaar ook veel samen doen.

 

Op woensdag 14 september om 13.15 uur houden wij onze nieuwejaars-bijeenkomst, waarbij u als ouder van harte uitgenodigd bent om elkaar en ons als klas te ontmoeten. Over de inhoud van die bijeenkomst krijgt u binnenkort nader bericht.

 

In onze groep werkt Marita Nijboer op maandag, dinsdag, woensdag en 1x per 2 weken op vrijdag. Esther Slijpen is er iedere donderdag en Jos Horsting op de andere vrijdag.

  

Een aantal praktische punten:

 

·         Groep 4a heeft elke dinsdag en woensdag gym van juf Aleida. Op dinsdag van 10.15 tot 11.00 uur en op woensdag van 11.00 tot 11.45 uur. Uw kind komt dus op alle dagen gewoon naar en uit het klassenlokaal.

·         In groep 4 hebben de kinderen bij toerbeurt klassendienst. Dit houdt in dat ze schriften en boeken uitdelen gedurende de dag en dat ze aan het eind van de dag het lokaal vegen. We hebben de kinderen uitgelegd dat ze uiterlijk om 5 voor half 3 moeten stoppen en naar buiten moeten komen, zodat u als ouder niet eindeloos op het schoolplein hoeft te wachten.

·         De kinderen hebben in groep 3 een schooletui gekregen. Deze functioneren over het algemeen nog prima. Mocht dat niet zo zijn, dan verzoeken we u een nieuwe etui aan te schaffen. De inhoud van de etui  is: potloden, een gum en het blokje. Het is dus niet de bedoeling dat uw kind scharen, stiften, plakband en dergelijke van huis meeneemt. Een puntenslijper met een opvangbakje mag wel.

·         Wilt u erop letten dat uw kind geen speelgoed of prulletjes mee naar school neemt?

·         Wilt u zo vriendelijk zijn korte mededelingen (doktersbezoek, ongemakken, enz.) via mail of een briefje aan ons te melden?  Als er ’s morgens bij de klassendeur veel dingen worden verteld, vergeten we er vaak weer een aantal.  Ook als u graag een afspraak wil maken voor een gesprek hebben we dat graag via de mail. Onze mailadressen:

m.nijboer@vondel.net

e.slijpen@vondel.net

j.horsting@vondel.net

Mocht u op vrijdag even niet helder hebben of Jos of Marita werkt, dan mailt u ons gewoon allebei, dan komt het zeker goed.
- Zoals u in het Vondelnieuws hebt gelezen, zijn wij op dinsdag en donderdag met elkaar aan het werk in de PLG. Wij zijn dan dus niet beschikbaar voor oudergesprekken. Op maandag, woensdag en vrijdag natuurlijk wel.

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder