Techniekproject van start gegaan

De feestdagen en de kerstvakantie liggen achter ons en we zijn inmiddels weer gewend aan het schoolse ritme. Na de kerstvakantie zijn we gestart met kern 6 van Veilig Leren Lezen, in deze kern leren de muizen de laatste nieuwe letters en op het eind van deze kern zijn 34 letters aan de orde geweest voor alle 34 klanken die in eenvoudige woorden voorkomen. De kinderen beginnen steeds meer te lezen en hebben daarom een eigen leesboek gekregen in hun kastje! Sommigen blijven heen en weer lopen naar de boeken-schap om een echt leuk boek te vinden terwijl anderen niet kunnen stoppen met lezen. Leuk om die verschillen te zien tussen de kinderen. De komende weken gaan we kern 6 afsluiten waarbij de kinderen getoetst zullen worden op hun technische leesvaardigheid.

Aanstaande week sluiten we met rekenen blok 3 af. De kinderen hebben onder andere geoefend met de getallenlijn tot 20, geteld met sprongen van 2 en 5 vooruit en achteruit, even en oneven getallen, het splitsen van de getallen tot 10, handig geteld met behulp van de vijfstructuur, gemeten met de kralenliniaal, gerekend met geld, geleerd te spiegelen en de dubbelen uit te rekenen, klokkijken van de hele en halve uren. Daarnaast hebben de kinderen splitsingen genoteerd als optelsommen, bij het volgende blok gaan we daar echt mee beginnen. 

En deze week is het techniekproject van start gegaan, we hebben in de groepen 3 gekozen voor het thema bouwen. Als inleiding hebben we naar een Huisje Boompje Beestje gekeken met hetzelfde thema en hebben we gezien dat het belangrijk is om stevig te bouwen en hoe je dat het beste kunt doen. Vervolgens konden de kinderen met verschillend bouwmateriaal aan de gang om een stevig bouwwerk te maken. De komende weken zullen we de kinderen met verschillende bouwmaterialen kennis laten maken en verschillende bouwopdrachten geven. We hebben zelfs echte mini-bakstenen en cement, dus dat beloofd wat.
Als er muizenouders zijn die op enigerlei wijze werkzaam zijn in de bouw nodigen we die van harte uit om daar iets over te komen vertellen in de groep.

Volgende week starten we met blok 4 van de Vreedzame School 'We hebben hart voor elkaar', dit gaat over gevoelens. Een mooie kans om te werken aan een groep waarin de muizen 'hart hebben voor elkaar'; een zorgzame houding ten opzichte van elkaar. Daarbij vergeten we niet ook steeds aandacht te hebben voor wat we al geleerd hebben. Misschien kunnen we proberen een hart te bouwen!

Kortom, we hebben volop plannen en je bent altijd welkom om na de schooldag een kijkje te komen nemen in de klas.

Groeten van de juffen.


Media
  • Bouwen 1.jpg
  • Bouwen 2.jpg
  • Bouwen 3.jpg

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder