Afsluiting Kinderboekenweek en start tweede project

We zijn al weer gestart na de herfstvakantie en de Kinderboekenweek lijkt nu ver weg, toch willen we jullie nog op de hoogte brengen van een aantal activiteiten die hebben plaats gevonden.

Allereerst over de samenwerking met onze maatjesgroep, dit jaar is dat groep 7a. De grote leerlingen van 7a kwamen vrijdag 7 oktober op bezoek bij ons in de muizengroep. Er werden tweetallen gevormd en de groep 7 leerlingen hebben de muizen voorgelezen. Soms konden de leerlingen van groep 3 ook een stukje voorlezen. Het was toevallig dat Bibi kon voorlezen aan haar buurmeisje Lela en Sofie las voor aan Sophie. Er werd door de muizen aandachtig geluisterd en na die tijd maakten de leerlingen samen een tekening over het verhaal of boek. Als verrassing mochten onze leerlingen de tekeningen mee naar huis nemen!

Een week later was de prijsuitreiking van de tekenwedstrijd met de zilveren of gouden penseel. Bij ons in de muizengroep waren de tekeningen van Lilian en Bow genomineerd, zouden we een penseel winnen? Vol verwachting gingen we met groep 3b naar de speelzaal waar we werden ontvangen door meester Alex. Meester Alex las ons voor uit zijn oude favoriete kinderboeken en daarna vond de prijsuitreiking plaats. Hoera, Bow heeft de gouden penseel en een oorkonde gewonnen! De zilveren penseel werd gewonnen in 3b.
We voelden ons allemaal de winnaar en daarom staan we samen op de foto's. De wolken vertegenwoordigen onze dromen van het ideale dagje uit met onze opa en oma! Bow droomde van een uitje naar India en had dat fantasievol vorm gegeven.

De laatste vrijdag voor de herfstvakantie hebben we de Kinderboekenweek afgesloten met het spelen van ouderwetse spelletjes onder begeleiding van opa's en oma's. We hadden Mens Erger Je Niet, Ganzenbord en verschillende Memory's en de opa's en oma's van Daylison, Nino, Bas, Isabella en Bow kwamen ons helpen. De oma van Bas had nog eigen ouderwetse spelletjes meegenomen die de kinderen reuze interessant vonden om te ontdekken. Het was een leuke en ontspannen afsluiting van de eerste periode in groep 3! Dank jullie wel opa's en oma's voor jullie enthousiasme.

Inmiddels zijn we weer gestart en beginnen we rustig aan ons tweede project 'Gezond bewegen'. De komende weken gaat dit project steeds meer vorm krijgen waarbij we de leerstof van het rekenen en lezen aan het project zullen verbinden. Deze week zijn we in ieder geval al begonnen met bewegen op muziek, vraag de muizen maar eens naar 'Handjes draaien'.

De groeten van de juffen.   
Media
  • Maatjes 1.jpg
  • Maatjes 2.jpg
  • Maatjes 3.jpg
  • Maatjes 4.jpg
  • Maatjes 5.jpg
  • Maatjes 6.jpg
  • Spelen 1.jpg
  • Spelen 2.jpg
  • Spelen 3.jpg
  • Spelen 4.jpg
  • Spelen 5.jpg
  • Wedstrijd 1.jpg
  • Wedstrijd 2.jpg
  • Wedstrijd 3.jpg

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder