Opening Kinderboekenweek

Woensdag 5 oktober was het zover, de Kinderboekenweek 2016 werd geopend! Deze morgen kwamen er niet alleen muizen in de groep, maar ook een aantal opa's en oma's!
De opa van Nino, de opa en oma van Jonas en de oma's van Bow, Lela, Sem en Lotte kwamen voorlezen in de groep. Ze hadden ieder een boek bij zich, sommige boeken waren al oud en echt van vroeger en sommige boeken waren van nu maar wel favoriet om uit voor te lezen. De leerlingen verzamelden zich in kleine kringetjes rondom de opa'en oma's en het was mooi om te zien hoe de kringetjes steeds kleiner werden doordat aandachtige hoofden zich steeds verder over de boeken bogen. De kinderen hingen aan de lippen van de voorlezers en konden er geen genoeg van krijgen.
Toen we afscheid hadden genomen van de opa's en oma's en begonnen waren een tekening te maken over het gehoorde verhaal, bracht de opa van Daylison ons nog een verrassingsbezoek, hij heeft een boek van Borre voorgelezen.
De tekeningen hebben we verzameld en bij elkaar geniet tot nieuwe boeken. We hebben nu bijvoorbeeld een tekeningenboek over Borre die een uitvinding doet (het boek van opa Nino), een boek over een vis (het boek van oma Lotte) en een boek over verschillende huizen (het boek van oma Lela).
Dank jullie wel opa'en oma's voor jullie bijdrage aan een geslaagde opening.

Vrijdagmiddag hebben we gebruikt om een tekening te maken voor de jaarlijkse tekenwedstrijd. De kinderen kregen als opdracht te fantaseren, te dromen over een dagje uit met je opa en oma. De muizen bedachten onder andere een dagje uit naar de kermis, het zwembad, de schaatsbaan, Australië, de jungle en Frozen.
Vervolgens kregen de leerlingen een droomwolk waarin ze hun dagje uit mochten tekenen. Maandag werden de twee tekeningen door de groep gekozen die mee mogen doen aan de schoolwedstrijd.
En dan wordt het spannend, gaan we een zilveren of gouden penseel winnen? Donderdag 13 oktober vindt de uitreiking plaats door meester Alex.

Groeten van de juffen.

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder