Zomaar een dag in de Lieveheersbeestjesgroep

Na de spelende inloop, bespreken van de dag en het raden van de hulpjes (deze keer twee jongens allebei beginnend met de M) kleden we ons om voor de gym. De meesten kunnen dit al heel goed zelf en wat is het fijn om te zien dat anderen nog even geholpen worden. In de gymzaal gaan de kinderen roulerend in groepjes aan de slag. Rollen op een skateboard, klimmen en springen, als een spinnetje tegen de muur oplopen en een loop-/klimparcours. 
Eenmaal terug in de klas is het tijd om te eten en drinken en dejuf leest ondertussen voor wat logeerlieveheersbeest allemaal bij Dylan gedaan heeft. 
Hierna volgt een coöperatieve  rekenactiviteit. In groepjes bedenken de kinderen hoe je een bepaald aantal stippen verdelen kunt over twee paddenstoelen. Bijv. Met 9 stippen  4 en 5, 3 en 6, 8 en 1 maar 9 en 0 kan natuurlijk ook. 
Tijdens het spelen en werken wordt er volop gebouwd, geknutseld, gespeeld op het speelleerplein of met materialen uit een van onze kasten gespeeld.
Na het overblijven is er tijd om even lekker buiten te spelen, daarna is het tijd voor Engels. We hebben het nu over de Herfst. Met behulp van flashcards oefenen we de (Herfst-)woorden en de kinderen kunnen al heel goed vertellen of het genoemde woord true or false is. Verder zingen we liedjes, in het Engels natuurlijk. Doen memory en sluiten af met een verhaal van Tummy Tom (Dikkie Dik). 
En ja dan is het alweer tijd om de dag af te sluiten. Jassen, tassen worden gepakt. De mee naar huis bak wordt leeggemaakt en de juf leest nog even voor over Sebastiaan. 
Morgen is er weer een dag....
Media
  • 9-11 2.png
  • 9-11 3.png
  • 9-11 4.png
  • 9-11 5.png
  • 9-11 6.png
  • 9-11.png
  • 10-11 1.png
  • 10-11 2.png

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder