De groenteman van Roodeschool

De groenteman van Roodeschool....wat een bijzondere man is dat. De kinderen hebben er een leuk liedje over geleerd, wil je even lachen vraag dan maar of ze het willen zingen.
We werken deze week over groente en fruit. De kinderen weten nu hoe het groeit en dat je het ook moet oogsten. In de klas hebben we een kratje met echte groente en fruit en daarover hebben we veel geleerd. We weten nu hoe ze heten en kunnen zelfs voelen welke groente het is zonder het te zien. Ook weten we van elkaar wat we lekker en minder lekker vinden. De meeste kinderen houden niet van witlof en juf Maike ook niet. We weten nu ook wat nu groente en wat fruit is.
Als ons fruit in de ochtendpauze op was brachten we de schillen naar de composthoop in de tuin, zo groeien de nieuwe planten ook weer beter voor lekker fruit en groente.
Donderdag nam juf Reina appels mee uit haar eigen tuin en ook een grote pan en weegschaal. We hebben de appels geteld en gewogen en bedacht wat we met appels konden maken. Appelsap, appeltaart (maar dat kan natuurlijk niet in een pan) en appelmoes.
Na het appels schillen, sneden  een aantal kinderen de appels in kleine stukjes, water en kaneel erbij in de pan. Daarna  kon de pan op het fornuis. Mmm wat ging het na een tijdje lekker ruiken in de klas.
's Middags was de appelmoes klaar maar nog veel te warm om te eten. Nog een nachtje wachten dus......
Media
  • groente 2.jpg
  • groente 3.jpg
  • groente.jpg
  • image.jpg

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder