9-12-2016

Dag Sint en hallo kerstboom!

Het sinterklaasfeest op 5 december was weer een gezellig feest in groep 4b. De knutselpieten hadden gewèldige surprises geknutseld, de cadeautjes vielen in goede aarde en het hoogtepunt was natuurlijk het bezoek van Sinterklaas in de klas.

Inmiddels staat de kerstboom alweer in de klas. De komende weken zullen in het teken van de kerst staan, terwijl ondertussen het project over gezondheid en bewegen afloopt. Op vrijdag 16 december is de jaarlijkse knutselevenement, de kerstafette. Tijdens deze ochtend zijn er door de hele school leuke knutsels te doen voor de kinderen en gaan de kinderen met een maatje uit groep 8 hiermee aan de slag.

Omdat er zo veel kinderen verschillende opdrachten komen doen, hebben we hier graag ouders bij om te helpen bij een opdrachtje. Deze opdrachten zijn al volledig voorbereid en het gaat er vooral om dat er bij die opdracht even een paar handen extra zijn om de kinderen te begeleiden. U hoeft dus zelf niet heel erg creatief te zijn. Hiervoor zijn we nog op zoek naar min. 2 extra ouders.  Dus heeft u nog wat tijd om vrijdagochtend tot 11 uur te komen helpen? Graag even een mailtje naar de juf!

 

Voor de verschillende knutselactiviteiten zijn we ook nog op zoek naar een aantal spullen.

Wilt u uw kind minimaal 1 glazen potje (leeg en schoon) meegeven? Dan kunnen we deze mooi gaan versieren voor het kerstdiner. (graag z.s.m.) Ook wc rollen en lege melkpakken van 1 liter zijn nog welkom. En grote plastic tassen om alle werkjes in mee te geven aan het einde van de dag zijn ook erg welkom!

 

Op donderdag 22 december is de kerstmaaltijd van 17.30 tot 18.30 uur. De intekenlijst hangt inmiddels op de deur van ons lokaal. Komt u aankomende week even een keer mee naar binnen om het in te vullen?

Ik kan tijdens het kerstdiner zorgen voor warmhoudplaatjes (d.m.v. waxine lichtjes) zodat evt. warme hapjes ook warm kunnen blijven.

Een bord, beker, bestek en een plastic tas, allen voorzien van naam, kunnen woensdag 21 en donderdag 22 december mee naar school genomen worden voor het kerstdiner. Het zou erg fijn zijn als de beker en het bord van plastic zijn zodat dit niet snel kapot kunnen gaan. Het vuile servies gaat na het diner meteen weer mee naar huis in de plastic tas.

 

Ondertussen wordt er ook gewoon hard gewerkt in groep 4. Met rekenen springen we over de getallenlijn tot 100, als voorbereiding op het optellen en aftrekken van de getallen tot 100. Volgende week bieden we de kwartieren aan bij het klokkijken. Hier kan thuis natuurlijk ook heel goed mee geoefend worden.

Met de taallessen zijn we inmiddels in het blok over sprookjes beland en met Vreedzaam werken we nog verder over luisteren naar elkaar. Bij de Station Zuid lessen komen nu echt moeilijke, drielettergrepige woorden langs, zoals ‘merkwaardig’ en ‘natuurlijk’ of ‘hooivorkje’, ‘rompertje’ en 'ijsbloempje’. Thuis veel lezen blijft natuurlijk heel belangrijk, ook en vooral straks in de kerstvakantie.  Het precieze niveau is thuis niet zo van belang, het gaat er vooral om dat een kind leest waar het zin in heeft. Dat mag dus ook de Donald Duck zijn. Of informatieve boeken over een onderwerp waar uw kind belangstelling voor heeft.

 

Na de laatste gymles op donderdag 22 december geven we de gymtassen mee naar huis, zodat u thuis de kleren eens kunt wassen en in een aantal gevallen de spullen ook weer kunt aanvullen. Denkt u er aan om de tas na de vakantie weer mee te geven?

 

Wilt u ook op vrijdag 23 december uw kind een grote tas mee geven zodat hier de overige geknutselde kunstwerken in mee kunnen!

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder