De Grote Rekendag

Vandaag hebben de muizen De Grote Rekendag beleefd en de voorbereidingen daarvoor begonnen al vorige week donderdagmiddag.
We ontvingen post van onze maatjesgroep 7a, zij hadden in groepjes de opdracht gekregen straatnamen te bedenken en wij mochten kiezen welke het zou worden bij de opening van De Grote Rekendag.
Omdat we momenteel met rekenen geleerd hebben en oefenen in turven, gebruikten we deze techniek om tot een keuze te komen. We konden onder andere kiezen uit de Kaaslaan, de Piepertjesweg en de Muizenstraat, maar de Kat&Muissteeg won met de meeste turven.

Vervolgens hebben we vrijdagmiddag bij crea een huis gevouwen met Origami, dat was reuze-lastig maar bij sommige lukte het zonder de hulp van de juf. Op dat huis schreef elke muis in grote cijfers zijn huisnummer op en dat was soms lastig. Hoe schrijf je nou 28, eerst de 8 of eerst de 2, en hoe schrijf je 133. Eigenlijk was voor ons De Grote Rekendag toen al begonnen.

Maar vandaag was het echt! Op het schoolplein was een plattegrond gemaakt van alle bedachte straatnamen en samen met de maatjesgroep gingen we met ons huisnummer in de Kat&Muissteeg staan, op de goede volgorde dat wel. Even nummers aan de ene kant en oneven nummers aan de andere kant. Tja, we kennen de even en oneven nummers tot 20, daarna was het puzzelen. Toen meester Alex met de schoolvlag door de straten was gelopen was De Grote Rekendag officïeel geopend.

Bij binnenkomst in de klas kregen alle leerlingen een kaartje met daarop een cijfer, ze moesten op zoek naar hun 'tien-vriendje'.
Al pratend kwamen we tot de conclusie dat het dan handig is gebruik te maken van de splitsing van 10. Op het digibord hebben we een tekening gemaakt van de wereld om ons heen en alle getallen die daarin voorkomen, zoals natuurlijk het huisnummer, maar ook het verkeersbord, de kalender, kentekenplaat van een auto en de kaarsjes op een verjaardagstaart.

Daarna volgde een circuit met vijf rekenactiviteiten. Gelukkig hadden we de hulp van een papa en vier mama's om ons te helpen met het dominospel, tien-gooien, hoeveel jaar-kleuren, vingertwister en meetonderzoek van ons lijf. We hebben de ochtend afgesloten met een rekenverhaal. Het was een top-dag en we danken alle ouders voor hun hulp, in welke vorm dan ook.

En mocht je nog iets willen weten over die spelletjes, vraag het maar aan je eigen muis!

Groetjes van de juffen.
Media
  • Reken1.jpg
  • Reken2.jpg
  • Reken3.jpg
  • Reken4.jpg
  • Reken5.jpg
  • Reken6.jpg
  • Reken7.jpg
  • Reken8.jpg
  • Reken9.jpg
  • Reken10.jpg
  • Reken11.jpg
  • Reken12.jpg

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder