We zijn nu echt begonnen!

Na de eerste twee opstartweken zijn de muizen nu echt op stoom gekomen! Dagelijks wordt er druk geoefend met Veilig Leren Lezen, rekenen en schrijven.
We hebben de letters van de eerste kern geleerd en zijn inmiddels met kern 2 gestart, de ouderbrief is weer als document toegevoegd.
De leerlingen weten hoe het computerprogramma werkt, wat ze met de woordendoos kunnen doen en hoe je samen met het ringboekje woordjes kunt oefenen. Er worden ook druk briefjes geschreven want de muizen kunnen elkaar post sturen via de muizen-brievenbus.
Bij de geleerde leesletters worden tegelijk de schrijfletters aangeleerd, sommige letters vinden we nog erg moeilijk zoals de 'aa' en de 'ee'.

Met rekenen zijn we veel aan het tellen en vanaf deze week hebben we een start gemaakt met het splitsen. Het getal 5 kan je bijvoorbeeld splitsen in 4 en 1, maar ook in 3 en 2. We zijn begonnen te rekenen met geld, hoeveel is een 1-euro munt en een 2-euro munt samen? Ook eieren worden gebruikt voor het oefenen van tellen met de vijf-structuur. En we leren handig tellen door gebruik te maken van dubbelen.
De les Engels is begonnen en de muizen gaan een keer per week naar het computerlokaal. Het werken en leren wisselen we af met spelen uit de kasten en crea. De kinderen hebben inmiddels een eigen tekenschrift en tekenen naar hartenlust.

We zijn begonnen aan het schoolbrede project 'Voor altijd jong', dit is tevens het thema van de aanstaande Kinderenboekenweek.
We hebben het boek 'Het letterwinkeltje' voorgelezen, hierin wordt verteld over het winkeltje van opa Brom. Hij verkoopt allerlei soorten letters en verhaalt over zijn klanten. Op een dag komt de koningin langs en koopt zijn hele winkel leeg waarna opa Brom besluit om op reis te gaan. Inmiddels hebben de muizen twee brieven ontvangen van opa Brom. Hij mist zijn winkel en zit op de boot vanuit Amerika, hij heeft de kinderen gevraagd zijn letterwinkel alvast op te starten. De muizen hebben goede ideeën en de winkel krijgt steeds meer vorm!

We zingen oude kinderliedjes uit de tijd van opa en oma en we versieren de letter 'p' met een kroontjespen en inkt. We vertellen elkaar wat onze oma/opa zo bijzonder maakt zoals 'mijn oma kan breien' en 'mijn oma heeft een kast vol met koekjes'.
Binnenkort roepen we de opa's en oma's ook echt op om te komen voorlezen bij de opening van de Kinderboekenweek en voor een spelletjesmiddag.

Kortom een hoop activiteiten! Loop gerust eens binnen na schooltijd om een bezoek te brengen aan het klaslokaal of de letterwinkel! 
  

 
Documenten

Laatste Nieuws

De Vondel, voor ouders
die op zoek zijn naar een
passende school voor hun kind(eren)!

Contact

Joost van den Vondelschool
Huijgenslaan 41
3818 WB Amersfoort

Parkeren:
Rondom de school geldt een vergunningszone. Alleen medewerkers kunnen hiervan gebruik maken. Als bezoeker parkeert u iets verderop, op d
e Kapelweg, Van Marnixlaan of Jacob Catslaan, hier is het vrij parkeren.

Telefoon:
033 461 79 97
E-mail: info.vondel@meerkring.nl

Contact

Volg ons

 

Stichting

Joost van den Vondelschool is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder